Elmagyarázták, miért nem volt maszk Orbán Viktoron a cukrászdában

Startlap - Startlap
A miniszterelnök sajtófőnöke adott választ a kérdésre, ami a hétvége óta mindenkit lázban tart: miért nem volt maszk Orbán Viktoron, amikor puncsmignont kért Pátyon? Esti hírösszefoglaló.

Elmagyarázták, miért nem volt maszk Orbán Viktoron a cukrászdában

Korrupciós ügyek se váltanak ki akkora felháborodást, mint a kormányfő hétvégi videója Pátyról, amelyen ő és külügyi államtitkára kedélyesen válogatnak egy helyi cukrászda süteményes pultjánál. Védőfelszerelés nélkül. Orbán Viktor sajtófőnöke magyarázkodik. Íme a felvétel és a további részletek.

Márki-Zay Péter kommentelte Lázár János posztját

Lázár a Facebookon utasította vissza a vitát szülővárosa polgármesterével, gyakorlatilag azért, mert Gyurcsány Ferenc, és mert dolgoznia kell.Márki-Zay Péter kommentje majdnem annyi lájkot kapott, mint maga a bejegyzés. Íme.

Az OLAF szerint csalás volt a 9 milliárdos kórházi beszerzés

George Eastman House/Eder & Valenta/Getty Images

Az Európai Csalás Ellenes Hivatal (OLAF) az uniós támogatásból vásárolt CT-k és röntgenek beszerzési költségének visszakövetelését javasolja Brüsszelnek. Az ügyben korábban a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatot indított, az egyik legsúlyosabb versenyjogi jogsértést állapítva meg 1,6 milliárdos bírságot szabott ki. Bővebben.

Szijjártó 2008-ban: “Ha semmibe veszik a munkavállalókat, akkor igenis alkotmányos joguk van arra, hogy sztrájkoljanak”

És aki ezt kétségbe vonja, az nem demokráciába való

– zárta gondolatait a jelenlegi külgazdasági és külügyminiszter. A találat Hadházy Ákosnak köszönhető. Videó.

Megtalálták Schadl György siófoki nyaralóját

Vízparti telek, modern, szürke kő, napelemek, és jócskán megnövelt méretek – ez a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökének nyaralója Szabadi-Sóstón. A 444.hu által megszerzett lehallgatási jegyzőkönyvek alapján pedig úgy tűnik, az épület az építési szabályokat felrúgásával lett jócskán kövérebb, némi csúszópénzért cserébe. Fotó és további részletek itt.

Egy 19 éves lány takarítócége félmilliárdért vásárolt féláron lakásokat az V. kerülettől

Arról a nyolc ingatlanról van szó, amelyek után hiába fut a Főváros az elővásárlási jogával, a kerületi önkormányzat olyan gyorsan eladta őket, hogy némelyiknél már a földhivatali bejegyzés is megtörtént. A Népszava utánajárt, kik a szerencsés új tulajdonosai a nyomott áru lakásoknak, és 5 ingatlannál ugyanaz a dunaharaszti vállalkozás bukkant fel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Pegasus: az adatvédelmi hatóság végzett a vizsgálattal és mindent rendben talált

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak sikerült megállapítania, hogy a magyar újságírók, ismert kormányellenes figurák, gazdasági vezetők és politikusok megfigyelése minden esetben megalapozottan, nemzetbiztonsági érdekek miatt történt. Azt viszont, hogy kiszivárogtak a kémszoftverrel célba vett telefonszámok, már törvénysértőnek véli a hivatal. További információkért katt ide.

Volner János bejelentette, hogy a Volner Párt nem indul el a választáson, amin az ő javaslatára lett nehezebb elindulni

MTI/Soós Lajos

“A haza minden előtt” – írta ki Volner csupa nagy betűvel legújabb Facebook-közleménye elé, a biztonság kedvéért kétszer is, mielőtt közölte saját magáról elnevezett politikai alakulata “felelős döntését” az országgyűlési választásról. Volner izgalmas fejtörőt adott olvasóinak: állítása szerint pártja nevét többen ismerik, mint a “balliberális tömbét”, ugyanakkor nem tudnák elérni a szükséges 5 százalékot. Részletek.

A vagyonnyilatkozatok rendszere az átláthatóság színjátéka

“A magyar újságírók egy részének van egy furcsa, évről évre megismétlődő rituáléja: január 31-éről február 1-jére virradóra alvás helyett csúnya kézírással kitöltött dokumentumokat olvasgatnak. Ilyenkor válnak ugyanis elérhetővé a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatai” – írja a 444.hu. A gond csak az – teszik hozzá – hogy “a vagyonnyilatkozati rendszer inkább az átláthatóság mímelése, mint ellenőrzőeszköz”. Mit kell és mit nem kell a politikusoknak bevallaniuk, és mi az, amit kellene, de mégsem teszik meg? Hogyan lehetne valóban hasznos és átlátható eszköz a vagyonnyilatkozatokból? Erről szól ez a cikk.

(Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor)

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó: Ha bármilyen üzenetük van, azt szívesen...

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg