Ellenzék: A Fidesz újfajta rablóprivatizációt hajt végre

Startlap - Startlap
Közös sajtótájékoztatón kommentálták a kedden elfogadott jogszabályokat. Az ígérik, a 2022-es választás megnyerésével visszaszerzik a Fidesz által a pandémia árnyékában alapítványokba "kilapátolt" mintegy ezermilliárd forintos nemzeti vagyont. Esti hírösszefoglaló.

Ellenzék: A Fidesz újfajta rablóprivatizációt hajt végre

A Párbeszéd, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum közös sajtótájékoztatóján kommentálta a kedden elfogadott jogszabályokat. Ígéretet tettek, hogy a 2022-es választás megnyerésével visszaszerzik a Fidesz által a pandémia árnyékában alapítványokba “kilapátolt” mintegy ezermilliárd forintos nemzeti vagyont. Bővebben.

Év közbeni pluszpénzt ígér a nyugdíjasoknak a Pénzügyminisztérium

“A kormány minden eszközzel igyekszik segíteni a nyugdíjasokat” – fogalmazott Tállai András miniszterhelyettes, a járványra utalva. Azonban nem árt megnézni, milyen számok állnak a hangzatos kijelentés mögött. Mennyi pénzt jelenthet mindez az időseknek? Innen kiderül.

A MOK is megszólalt arról a bizonyos táblázatról: az adatközlési kedvet értékelik, a megvalósítást már kevésbé

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hétfőn levelet írt az operatív törzsnek, amelyben végezetül kénytelenek voltak azt kérni, hogy a kormány tegye elérhetővé kutatók számára az oltással kapcsolatos adatbázisokat. Bővebben.

“Maszk nélkül, egymásra borulva ünnepelni, ez a negyedik hullám bölcsője” – megszólaltak az orvosok a hétvégi nyitásról

Olyan ez, mintha felmosnád a padlót otthon, és jön a gyereked, és sáros cipővel végigmegy rajta

közölte egy intenzív terápiás orvos a teraszok megnyitását övező tömegjelenetekről. Ebben a cikkbenszámos sorstársa nyilatkozik a kérdésről, egy embert kivéve mindannyian feldúltan, félelemmel beszélnek. Plusz elárulták, hogy a kormány hírhedt oltási táblázatáról mi a tapasztalati vélemény.

Először mutatták be a Hableány tragédiájának legmegrázóbb felvételét hanggal

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A videót, amelyet egy amerikai turista készített a Viking Sigyn hajóorrából a két évvel ezelőtti baleset pillanatairól, a keddi tárgyaláson vetítették le. Íme.

Orbán Viktor megakadályozta, hogy a V4-ek keményebben álljanak ki Oroszországgal szemben

A visegrádi négyek hétfőn végül egy elég rövid közös nyilatkozatot fogadtak el, amelyből több pont kimaradt. A magyar kormányfő az egyeztetést csupán annyival kommentálta a Facebookon, hogy “Csehország mellett vagyunk”. Részletek itt.

A magyar kormány megkötötte a stratégiai megállapodást a Fundan Egyetemmel 

Palkovics László miniszter és Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem elnöke online szignózták a Fudan Hungary Egyetem előkészítését lehetővé tevő stratégiai együttműködést. A megállapodás tartalmáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

52 covidost találtak egy repülőút után, akik mind negatív teszttel szálltak fel a gépre

A Vistara légitársaság április 4-i hongkongi járatáról van szó, az utasok közel fele érintett. Mi történt? Erről szól ez a cikk.

Szijjártó Péter emberi jogokról és genderpolitikáról is egyeztetett

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten fogadta svéd kollégáját, Ann Linde külügyminisztert. Magyarországon utoljára kilenc évvel ezelőtt járt svéd külügyminiszter. Linde kedden civil szervezetek képviselőivel is találkozik. Az Anne Linde és Szijjártó Péter közös sajtótájékoztatóján elhangzottakat itt foglalták össze.

Szakadnak az internetezők a NAV egyik Facebook-bejegyzén

A nevetség tárgyát egy árverésre bocsátott ritka, értékes lefoglalt autóhoz érkező kommentek képezik. Erre a linkre kattintva megnézheted az adóhatóság posztját és egy válogatást a legjobb hozzászólásokból.

Ez is érdekelhet

képcím

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

képcím

Saját polgármesterük vette meg a négygyerekes család házát...

képcím

"Fák you" - ezrek tüntetnek a Kossuth téren Orbánék erdőirtási...