Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Elkészült a legzseniálisabb Szomszédok-videó, de Nemcsák Károly véleményétől most le vagyunk sújtva

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Németh Kristóf mentette meg némileg a helyzetet.

A múlt héten járta be a magyar netet az a zseniális videó, amelyben a Szomszédok minden egyes fejezetéből pontosan 1 másodperc látható.

A gazdagréti lakótelep életét bemutató kultikus tévésorozat utolsó, 331. fejezetét 1999 december 30-án tűzték műsorra.

Mivel az MTVA jogvédett anyaga szerepelt a videóban, a Vimeo azóta letiltotta a hiánypótló alkotást, a készítője pedig így reagált a törléssel kapcsolatban:

Ha lenne egy kis humorérzéke ott valakinek akkor az ingyenreklámra felhúztak volna egy ismétlést de nem akarok beleszólni. Az MTVA tulajdona még ha én is vágtam össze, nem sok helye van a panasznak.

Ezek után a felvétel a YouTube-on jelnet meg:

A hétfő reggeli Mokkában meghívták a sorozat két szereplőjét is, akik elmondhatták véleményüket a videóról. Nemcsák Károly  – akit Vágási Feriként ismert meg az ország – nem volt túl lelkes.

Nekem nem tetszett. Nagyon sok jó dolog történik a Szomszédokkal kapcsolatosan, rengeteg jó és ötletes videót láttunk már. Nekem azért nem tetszett, mert nem nagyon értettem, hogy mire megy ki. Sem humora nem volt számomra, sem nem adta vissza azt a világot, amit a a Szomszédok adott. Ugráltak a képek, de logikai rendszert én magam nem találtam benne. De ez az én hibám, valószínű. Sokkal ízlésesebb és jobb dolgok voltak eddig

– mondta Nemcsák.

Németh Kristóf azonban megengedőbb volt a videóval szemben: “Mindenképpen az eklektika jellemzi az összeállítást. Engem az lepett, meg, hogy ekkora sikere lett már megint. A 10 éves gyermekem reggel, amikor engedett el, kérdezte, hogy mi lesz ma itt a téma. És mikor mondtam neki, kérdezte, hogy már megint a Szomszédok? Nekem az a meglepő, hogy ez 30-31 év után is ilyen hihetetlenül népszerű tud lenni.”

Keresés az oldalon