Elkészült a kínai híd Horvátországban, ami 3 óra helyett 3 percre rövidítheti az utazást

Startlap - Startlap
A Pelješac híd két határátkelést és komoly dugókat spórolhat meg a turistáknak, de ennek nem mindenki örül. Esti hírösszefoglaló.

Elkészült a kínai híd Horvátországban, ami 3 óra helyett 3 percre rövidítheti az utazást

A 2,4 km hosszú, 55 méter magas Pelješac híd két határátkelést és komoly dugókat spórolhat meg a bosznia-hercegovinai tengerparti szakasz környékén az autósoknak. Nem mellesleg rendkívül szép is, ugyanakkor sokan vannak, akik számára komoly aggodalmakat okoz, hogy elkészült a beruházás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Blikk: Több Shell-kút már nem nyit ki hétfőn

A lap szerint a multinacionális olajvállalat ellátási problémákra hivatkozik, és bezárta több hazai töltőállomását. Részletek.

Orbán Viktor Nicolas Sarkozy mellett nézte a BL-döntőt

Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images

A focirajongó magyar miniszterelnök a Bajnokok Ligája párizsi döntőjét élőben követte a lelátóról, Franciaország korábbi államfőjével. Orbán Viktor részvételével kapcsolatban azonban egy apró furcsaságot szúrtak ki. Részletek.

Orbán Ráhel barátnője az MTÜ új vezérigazgató-helyettese

Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon

– közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) első embere, akiről kapcsolatban legutóbb akkor adtunk hírt, amikor kiderült, Guller egy személyben dönt az általa vezetett állami szervezet titokban kiosztott “egyedi” támogatásairól. Jakab Zsófiáról pedig például akkor, amikor az általa irányított Magyar Divat és Design Ügynökség gyors tempóban megduplázta saját költségvetését. Bővebben.

Németh Szilárdra bízza a magyarok rezsijének védelmét Orbán Viktor

A honvédelem államtitkárságától négy év után búcsúzni kényszerülő Németh Szilárd nem pusztán nem marad pozíció nélkül, de rögtön az egyik stratégiai ágazatból a másikba ugrik. Németh Szilárdnak Orbán Viktor pénteki határozata szerint feltárnia, figyelemmel kísérnie és javasolnia kell majd a nagy rezsiharcban. A miniszterelnök további kormánybiztosokat is kinevezett, köztük Szabó Tünde eddigi sportállamtitkár új feladata is megszületett. Részletek.

Mégsem voltak magyarok az eltűnt horvát kisrepülőn

Az első hírek szerint négy magyar utasa volt annak a kisrepülőgépnek, amely vasárnap délelőtt tűnt el a radarképről Horvátországban. A magyar külügy megszólalt. Az esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke

A párt vasárnapi kongresszusán az országos politikában alig ismert volt budai polgármestert választották elnöknek Kerpel-Fronius Gábor és Hajnal Miklós helyett. További információkért katt ide.

Az ENSZ képviselője mindent rendben talált Kínában az ujgur átnevelő táborok helyszínén

Guang Niu/Getty Images

Az USA külügyminisztere aggodalmát fejezte ki a látogatás miatt, és jelezte, jelentéseik szerint a Hszincsiangban élő embereket előre figyelmeztették, hogy ne merjenek beszélni a régió valódi helyzetéről. Miközben a Nyugat szerint több mint egymillió ujgurt és egyéb etnikai csoportok tagjait internálták átnevelő táborokba, ahol kényszermunkát és kényszersterilizációt is alkalmaznak, Kína “szakképzési központokról” beszél. Bővebben.

Észak-Korea a járványhelyzet radikális javulásáról adott hírt

Míg mintegy másfél hete 400 ezer lázas betegről tudósítottak a hivatalos közlések, mostanra ennek töredékét állítja a helyi covid-statisztika, a Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén pozitív értékelést adott magának a járványhelyzet kezeléséért. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben