Kiemelt Hírek 2018. november 28.

Elképesztő látványvilággal és kiváló szereplőgárdával karácsonykor újra jön az Álomutazó mesemusical

Fruzsi Kiemelt Hírek 2018. november 28.
Az Álomutazóhoz hasonló méretű produkció Magyarországon még nem volt.

Ismét színpadra állítják a tavaly nagy sikerrel bemutatott Álomutazó című családi mesemusicalt. A Juronics Tamás rendezésében készülő produkciót a BOK csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők december 22-től 28-áig. 

Az előadás méretei is mutatják, hogy milyen monumentális darabról van szó: az 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet kap helyet, ahol a színészek és táncosok három szinten mozoghatnak. Juronics Tamás rendező szerint “ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző”.

Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal még nem épült fel showműsorhoz vagy koncerthez Magyarországon. Csak összehasonlítás képpen: az Álomutazó ledfalainak mérete 4-szerese a X-Factorban látott háttérnek

– fejtette ki Rajcsányi Balázs díszlettervező, aki a legnagyobb hazai tv-show műsorokban közreműködött. e. A ledfalak között 100 négyzetméternyi olyan nagyfelbontású felület is helyet kapott, ami hazai színpadon csak ebben a produkcióban látható, és felbontása 16-szorosa a HD felbontásának. 

A 30 táncos – a videofalakon megsokszorozva – több száz szereplővé válik, a színen összesen 250 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett

– fogalmazott a rendező, aki a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával és a Rippel Akadémia artistáival közösen vitte színpadra a hat helyszínen játszódó, álomképekkel teletűzdelt produkciót. 

Az Álomutazóban visszatér a tavalyi szereplőgárda: Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is fellép majd. A tavaly óta aranylemezessé vált zenét Rakonczai Viktor és Orbán Tamás jegyzik, akik az idei előadáshoz egy új dalt is szereztek.

Keresés az oldalon