Elképesztő látványvilággal és kiváló szereplőgárdával karácsonykor újra jön az Álomutazó mesemusical

Az Álomutazóhoz hasonló méretű produkció Magyarországon még nem volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-28 16:09

Ismét színpadra állítják a tavaly nagy sikerrel bemutatott Álomutazó című családi mesemusicalt. A Juronics Tamás rendezésében készülő produkciót a BOK csarnokban tekinthetik meg az érdeklődők december 22-től 28-áig. 

Az előadás méretei is mutatják, hogy milyen monumentális darabról van szó: az 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet kap helyet, ahol a színészek és táncosok három szinten mozoghatnak. Juronics Tamás rendező szerint “ekkora produkció nincs Magyarországon, már a méreteiben is lenyűgöző”.

Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal még nem épült fel showműsorhoz vagy koncerthez Magyarországon. Csak összehasonlítás képpen: az Álomutazó ledfalainak mérete 4-szerese a X-Factorban látott háttérnek

– fejtette ki Rajcsányi Balázs díszlettervező, aki a legnagyobb hazai tv-show műsorokban közreműködött. e. A ledfalak között 100 négyzetméternyi olyan nagyfelbontású felület is helyet kapott, ami hazai színpadon csak ebben a produkcióban látható, és felbontása 16-szorosa a HD felbontásának. 

A 30 táncos – a videofalakon megsokszorozva – több száz szereplővé válik, a színen összesen 250 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett

– fogalmazott a rendező, aki a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosával és a Rippel Akadémia artistáival közösen vitte színpadra a hat helyszínen játszódó, álomképekkel teletűzdelt produkciót. 

Az Álomutazóban visszatér a tavalyi szereplőgárda: Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is fellép majd. A tavaly óta aranylemezessé vált zenét Rakonczai Viktor és Orbán Tamás jegyzik, akik az idei előadáshoz egy új dalt is szereztek.

Mai nap hírei

Elhunyt Adorján Gusztáv nyíregyházi kórházigazgató

demokrata.hu4 órája

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

konyvesmagazin.hu4 órája

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

ezalenyeg.hu7 órája

Robert Redford mérhetetlen fájdalommal gyászol, elvesztette a fiát

librarius.hu8 órája

A koronavírus sem áll a Black Friday útjába

gsmring.hu9 órája

Ii. Erzsébet felkészült lemondására, de nem fiának akarja átadni a trónt

femcafe.hu10 órája

Miért gyárt papír szívószálat a tánckirálynő?

transpack.hu12 órája

Ugye nem felejted el? Minden, amit tudnod kell a hétvégi óraátállítás kapcsán!

joy.hu13 órája