Elindult az online oltási időpontfoglaló: ez az egy vakcina elérhető, de ez azonnal

Startlap - Startlap
Mindenki, akik már regisztrált, de még nem kapott oltást, interneten foglalhat időpontot, rögtön a következő hétre. Esti hírösszefoglaló.

Elindult az online oltási időpontfoglaló: ez az egy vakcina elérhető, de ez azonnal

Mindenki, aki már regisztrált, de még nem kapott oltást, interneten foglalhat időpontot, rögtön a következő hétre. További információkért katt ide.

Hat év börtönre ítélték a férfit, aki SZFE-s maszkja miatt megkéselt egy nőt a buszon

Az emlékezetes eset februárban történt, Ó. Bence a 151-es buszon támadt rá a nőre. A férfi nem teljesen ismeretlen figura: három évvel ezelőtt egy újságírót, majd egy évvel később Torzsa Sándort, az MSZP ifjúsági szervezetének elnökét harapta meg. Bővebben.

A lejárt védettségi igazolványokat nem lehet meghosszabbítani

Akár tízezren is lehetnek, akiknek a kártyája hamarosan lejár.Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy a kártyáknak a valódi értelme jövő héttől jön el, amikor kinyitják a kapuit az olyan helyek, mint a mozik vagy az uszodák. Részletek itt.

Adminisztrációs hibával magyarázzák a levelet, amiben kirúgással fenyegetik az egészségügyi dolgozókat, ha nem egyeznek bele, hogy lehallgathassák őket

A “megbízhatósági vizsgálattal” kapcsolatos nyilatkozatban a kórházi dolgozó “önként” hozzájárul, hogy lehallgassák a telefonját, vagy adatokat, információkat gyűjtsenek róla. A dolog jókora botrányt kavart, a Nemzeti Védelmi Szolgálat részéről Farkas László dandártábornok reagált. Íme.

5 millió forinttal tolta meg Rákay Philip Facebook-videóit egy titokzatos finanszírozású alapítvány

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Lehet tippelni, milyen témákat pedzeget a videóiban az elfeledett Top TV-ből a köztévé vezérigazgató-helyettesévé avanzsáló Rákay, a Fidesz-gyűlések egykori konferansziéja, aki 39 ezer forintért bérel lakást a budai Várban, és százmilliókat kap a tanácsaiért. A több millió forintos hátszelet a rejtélyes Megafon Központ biztosítja, és nem csak neki. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Komoly esőzések követik a napfényes hétvégét

Mediterrán ciklon érkezik kedden, ami ahogy a neve is sejteti, elég sok csapadékot hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ha szereted a paradicsomot, akkor irány a bolt, mert most mindenhol nagyon olcsó

Nem állandó, hanem átmeneti áresésről van szó: a legnépszerűbb üzletek egymás után akciózták le a paradicsomot. Ha kíváncsi vagy, melyik boltban mennyibe kerül a paradicsom, akkor itt folytasd az olvasást.

A kirándulók szeretni fogják a MÁV új napijegyét

A vasúttársaság csütörtök óta már Bakony napijegyet is kínál, plusz menetrendi fejlesztéssel is előálltak az érintett vonalon. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

Kiderült, miért okozhat vérrögképződést az AstraZeneca vakcina

A Greifswald Egyetem kutatócsoportja megtalálta a folyamatokat, amelyek a csökkent vérlemezkeszámmal társult vérrögképződéshez vezethetnek. A kutatócsoportot vezető Andreas Greinacher vérrögszakértő egy megoldással is előállt, amellyel kiküszöbölhető lenne az egyébként rendkívül ritkán előforduló mellékhatás. A vizsgálat eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Megkezdték a munkát az önkéntesek a kórházakban és a háziorvosoknál

A Magyar Orvosi Kamara egyik megyei szervezetének kezdeményezésére indult projektben már a harmadik csoport kiképzését fejezték be. Részletek itt.

Alekszej Navalnij újra eszik

Fotó: Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images

A Putyint élesen kritizáló, aggályos körülmények között bebörtönzött ellenzéki politikus orvosi ellátását illetően komoly fejlemények történtek, így befejezte a sztrájkot. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

MOK: törvényszegésre buzdít a miskolci kórház főigazgatója

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?