Újdonság: itt a Bakony napijegy, amivel korlátlanul utazhatsz

Fatima
A MÁV-Volán-csoport legújabb jegytípusának köszönhetően a Bakony népszerű kirándulóhelyei már egyetlen jeggyel elérhetőek.

Április 22-től vásárolható meg a Bakony napijegy, ami korlátlan utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START Veszprém-Győr vasútvonalán és a VOLÁNBUSZ kijelölt környékbeli járatain. 

Könnyebben elérhetőek a népszerű kirándulóhelyek

A MÁV-START és a Volánbusz olyan integrált díjterméket fejlesztett ki, amely egyszerű feltételeket és vásárlási folyamatot biztosít az utasoknak, kihasználva a kézenfekvő, de eddig ebben a térségben nem alkalmazott együttműködési lehetőségeket a MÁV-Volán-csoport tagjai között. Az új napijegynek köszönhetően a Bakony páratlan turisztikai úticéljai, népszerű kirándulóhelyei még könnyebben elérhetőek.

A térség jobb elérhetőségének érdekében áprilisban jelentős menetrendi fejlesztés is történt a vonalon, két óránként, ütemesen közlekednek a vonatok Győr és Veszprém között.

A Bakony napijegy április 22. és június 15. és szeptember 1. és október 31. között hétvégi és munkaszüneti napokra, június 16. és augusztus 31. között pedig minden napra váltható meg. Az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START Győr–Veszprém vasútvonalán és a Volánbusz járatain Veszprém-Lókút-Eplény-Olaszfalu-Pénzesgyőr-Zirc-Nagyesztergár-Bakonynána-Szápár-Csetény-Veszprémvarsány-Románd-Bakonyoszlop-Dudar-Borzavár-Bakonybél-Porva-Csesznek-Bakonyszentkirály-Fenyőfő-Bakonykoppány-Bakonyszücs-Bakonyszentlászló-Bakonygyirót települések közötti utazásra.

A Szent Benedek-hegy sziklatömbje a Várhegy északnyugati oldalánál, amelynek tetején sétaút vezet az 1904-ben felállított kõkereszt-feszülethez. Mögötte Dózsaváros lakóépületei és a távolban a Bakony. Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fõvárosa lesz.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A napijegy kétféle változatban érhető el: ára 1199 forint, a 26 éven aluliak számára pedig 799 forint. A napijegyet a MÁV-START pénztáraiban, a megújult ELVIRÁ-n, valamint a MÁV applikáción keresztül lehet megváltani – közölte a MÁV.