Elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő

Startlap - Startlap
Hétfőn este, 53 éves korában váratlanul elhunyt Kordás László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, bér- és munkaügyi árnyékminiszter.

“Van olyan, amikor nincsenek szavak. Tegnap este váratlanul elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő, bér- és munkaügyi árnyékminiszter – a barátunk, harcostársunk. 53 éves volt” – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Gyászolja családja, gyermekei, a szakszervezetek tagjai, a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány. A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót, temetéséről intézkednek.

Kordás László 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Elhunyt Ray Stevenson észak-ír színész, a Róma és a Thor című...

képcím

Meghalt Suchman Tamás, az MSZP egyik alapítója

képcím

Meghalt Vágó István