Elhunyt Hegedüs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó

Startlap - Startlap
A szociológus 76 éves korában, közel egy éve tartó betegség következtében családja körében hunyt el.

Meghalt Hegedüs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton – értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI. A korábban a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben tanácsadóként dolgozó szakember 76 éves korában, közel egy éve tartó betegség következtében családja körében hunyt el.

Temetéséről a családja gondoskodik.

Hegedüs Zsuzsa 1969-ben az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát, szociológiából doktorált Párizsban, ahova 1976-ban emigrált, 10 évig nem jöhetett Magyarországra.

A szociológus 1969 és 1975 között a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársa volt, miniszterelnöki megbízottként 2014 és 2022 között dolgozott.

Hegedüs Zsuzsa 2009-től kuratóriumi elnöke volt a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványnak, amely Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségében élő családok élelmiszer-előállításához nyújt segítséget.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán búcsúzott a szociológustól. “Elhunyt Hegedüs Zsuzsa. Isten veled!” – írta a kormányfő.

Címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő

képcím

Elhunyt Mécs Imre

képcím

Elhunyt Tamás Gáspár Miklós