Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Startlap - Startlap
A színművész 65 éves volt. Reggeli hírösszefoglaló.

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Böröndi Tamás 65 éves volt. Részletek itt.

A szombathelyi Markusovszky Kórházban már nem tudják tárolni a holttesteket

Húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik

– jelezte egy olvasó, aki fotóval bizonyította meglepő beszámolóját a méltatlan állapotokról. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója szerint “végtelenül elkeserítő” a szivárogtatás, ugyanakkor elismerte a problémát. Bővebben.

George Clooney: Az Orbán-propagandagépezet hazudik

Miután a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője közölte, hogy George Clooney bizonyára azért vette a szájára Orbán Viktort egy félmondat erejéig, mert Soros György tervét hajtja végre, a világhírű amerikai színész reagált. Clooney ezúttal már jóval hosszabban fejtette ki, mit gondol Magyarországról és Orbán Viktorról, és az is kiderült, hogy egyszer valóban találkozott Soros Györggyel. Írását ide kattintva olvashatod el.

Menczer Tamás: Orbán Viktornak nincsenek álmatlan éjszakái azért, mert George Clooney marhaságokat beszél róla

Menczer Tamás külügyi államtitkár sem bírta elengedni a Clooney-ügyet, a Hír TV-ben hétfő este mindenkit óva intett a feltételezéstől, hogy George Clooney ért a világpolitikához. Menczer inkább kávézni hívta a színészt. Mit mondott az államtitkár? A folytatásért ide kell kattintani.

Mutatjuk, kik lesznek Joe Biden kormányának kulcsfontosságú tagjai

Fotó: Mark Wilson/Getty Images

Az amerikai demokrata párti elnökjelölt hétfőn megnevezte leendő kormánya kulcsfontosságú tagjait. Ahogy az sejthető volt, külügyminiszternek a magyar származású Antony Blinkent jelölte. No de kik kaphatják a többi jelentős pozíciót? Innen megtudhatod.

Mi lesz a karácsonnyal? A WHO azt kéri, ne találkozzunk a rokonainkkal

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a pandémia árnyékában eltöltött karácsony problémájára nincsen kockázatmentes megoldás, ugyanakkor egyértelmű, mit kell tennünk. Ha érdekel a téma, akkor katt ide.

“Én híres vagyok arról, hogy goromba vagyok, és nem szeretnék gorombáskodni” – állami megbízásairól faggatták Orbán Győzőt

Orbán Viktor korábban külön kérte édesapját, hogy hanyagolja az állami beruházásokat, azonban az elmúlt években jól látszott, hogy a Dolomit Kft. milliárdosra hízott nyeresége mögött többek közt a közpénzből finanszírozott építkezések állnak. Ezzel kapcsolatban Orbán Győzőt számos alkalommal keresték levélben, válasz nem érkezett, ezért személyesen látogatak el hozzá a gánti dolomitbányába. Íme a beszélgetés.

A vállalkozóknak nem kell Parragh László kamarája, de a NAV-végrehajtást nem tudják megúszni

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát szemmel láthatóan nem zavarja, hogy a tagok száma Parragh László vezetése alatt döbbenetesen alacsony számra csökkent, a Fidesz-kormányzat aktuális terveinek és ötleteinek véleményezésénél az elnök rendszeresen magabiztosan képviseli a vállalkozások állítólagos érdekeit. A kormány pár évvel ezelőtt kötelező regisztrációval segített be nekik, amiért elméletben segítség jár, de a gyakorlatban a cégek inkább panaszkodnak az iparkamarára. És míg Parragh László az önkormányzatok kivéreztetésén keresztül támogatná a magyar vállalkozásokat, a Parragh-adónak is csúfolt milliárdost kamarai tartozásoktól esze ágában sincs őket megmenteni. Bővebben.

Egy gyengébb vakcina is tökéletes lehet, ha elég embert beoltunk vele

Az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga ugyan “csak” 70 százalékos hatékonysággal rendelkezik, mégis pont elég lehet a járvány elleni harcban, ráadásul olcsó és könnyen szállítható. Mit takar ez a 70 százalékos szám, vagyis mit jelent egy vakcina hatásossága? Milyen hatékony vakcinákat vetettek be, amikor sikeresen legyőztek olyan járványokat, mint a himlő vagy a gyermekbénulás? Ebben a cikkben mindent elmagyaráznak, amit az eddigi oltóanyagokról tudni érdemes.

A hétvégén már havazhat is

Fotó: Johannes Simon/Getty Images

Az időjárásunkat jelenleg alakító anticiklont hétvégén egy mediterrán ciklon váltja, amelynek köszönhetően már havazás, havas eső is előfordulhat. A következő napok részletes előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón, ahogy olvasóink adományai célba érnek a Budaörsi...

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk