Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.

Eleinte jó ötletnek tűnt, aztán katasztrófába torkollt a fotózás

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.
A család pénzt szedett a napraforgós képekért, ám végül túl sokan érkeztek – 7000 járművet számoltak össze 300 helyett.

Több ezer ember lepte el a kanadai Bogle Seeds virágföldjeit, miután a tulajdonosok meg akarták lovagolni az új Instagram-őrületet, a napraforgók közti fotózkodást – írja a 24.hu.

A család leleményességét mutatja, hogy már három éve beengedik a fotósokat a hatalmas napraforgóföldjükre 7,5 dolláros belépőjegy megfizetése ellenében. Kezdetben néhány száz látogató kapott a lehetőségen, így a családnak is jó pénzt hozott a napraforgók alternatív felhasználása, de idén tarthatatlanná vált a helyzet.

A család ezúttal is megszervezte az eseményt, amelyre alaposan fel is készültek: mobilvécékkel és 300 autó befogadására alkalmas parkolóval várták a látogatókat. Egy darabig minden zökkenőmentesen zajlott, de az egyik Instagram-kép olyan népszerű lett, hogy július 28-án már hajnalban hatalmas tömeg kezdte elárasztani a farmot.

A helyzet odáig fajult, hogy lehetetlen volt kiterelni a több ezer embert. Volt olyan, aki majdnem összeverekedett az ott dolgozókkal, sokan letaposták a növényeket, és több kilométeres sorban álltak a járműveikkel a betérni vágyók. Végül a rendőrség vetett véget az inváziónak – nagyjából 7000 járművet számláltak össze a környéken.

Azóta a család birtokára tilos a belépés. Talán elgondolkoztak rajta, hogy érdemes-e az Instagram korában fotósokat engedni a birtokukra.

Keresés az oldalon