Elbukott a kormány népszavazási kérdése a Kúrián

Startlap - Startlap
Amennyiben nem módosítják az Alaptörvényt, a népszavazás "kizárt" - olvasható az ítéletben a kérdésről, amelyet gond nélkül fogadott el a Nemzeti Választási Bizottság. A pénteki döntés csak az első a sorban, a "gyermekvédelmi" népszavazás összes kérdését megtámadták. Esti hírösszefoglaló.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Elbukott a kormány népszavazási kérdése a Kúrián

Amennyiben nem módosítják az Alaptörvényt, a népszavazás “kizárt” – olvasható az ítéletben a kérdésről, amelyet gond nélkül fogadott el a Nemzeti Választási Bizottság. A pénteki döntés csak az első a sorban, a “gyermekvédelmi” népszavazás összes kérdését megtámadták. Bővebben.

Karácsony Gergely nem érti, mit keres az Elk*rtukban, Gyurcsánnyal életében először 2016-ban találkozott 

Akkor is mindösszesen 5 percre. De Karácsony Gergelyt az bántja igazán, ahogy a film egykori munkahelyét és főnökét megjeleníti. Mindeközben Gulyás Gergely 10-ből 10-esre értékelte a mozit, Kocsis Máté külön méltatta a spanyol operatőr és az angol rendező munkáját. Karácsony nyilatkozata itt, a fideszes miniszter és frakcióvezető filmkritikája itt olvasható.

Romániában hétfőtől kijárási korlátozás van

A napi halálozási és fertőződési adatok az egekben, betegek százai várnak a kórházak előtt mentőautókban a felszabaduló ágyakra, az egyik intézményben többen meghaltak, miután elfogyott az oxigén. A bukaresti Országos Vészhelyzeti Bizottság rendkívüli szigorításokat rendelt el. A drámai romániai helyzetről itt, az új szabályokról pedig ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Maszkviselésre kér mindenkit az egri érsek és az Orvosi Kamara

Orsi Ajpek/Getty Images

A napi új fertőzöttek száma már 2500 felett jár, az október 23-i tömegrendezvényeket mégis korlátozások nélkül is biztonságosnak véli az operatív törzs. Szakértők sora és orvosok nem értenek egyet a döntéssel. Részletek.

Marie Le Pen meglátogatja Orbán Viktort

A francia Nemzeti Tömörülés elnöke napokon belül Budapestre érkezik. A látogatásról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Fidesz: Folytatjuk az aláírásgyűjtést addig, amíg meg nem találtunk mindenkit

A párt szóvivője szerint “egyértelmű”, hogy még nincs meg mindenki, aki üzenni akar Gyurcsány Ferencnek. Részletek.

Tatabányán is életbe lépett a látogatási tilalom

A Semmelweis Egyetem öt intézményét követően egy tatabányai kórház is szigorított. Bővebben.

Az egyik utolsó talpon maradt meddőségi magánklinika is befejezi a működését

Így már csak két teljesen magánkézben lévő meddőségi centrum maradt, vagyis maradt volna, mert az egyiket szeptemberben megvásárolta az állam. A kormány állítja: az államosítással segíteni akarnak a gyermektelen párokon. Az ügyről és annak fejleményeiről itt írnak.

Hóágyúzott sífutó- és szánkópálya nyílik Normafán

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A szezon sokkal hosszabb lesz, köszönhetően a mesterséges havazásnak, ezenkívül esténként kivilágított pályán is élvezhetjük a sífutást. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Kötelező maszkviselést vezettek be az egyik hazai fürdőben

A “fokozódó járványügyi helyzet” miatt hétfőtől minden vendégnek maszkot kell viselnie a strandfürdő és sportuszoda belső tereiben. További információkért katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezheti...

képcím

Gulyás Gergely: 200 millió euróra bírságolták Magyarországot

képcím

Megállapította Karácsony Gergely győzelmét a Fővárosi...