Hóágyúzott sífutó- és szánkópálya nyílik Normafán

Fatima
A műanyag tanpályát a most indult Normafa Síiskola üzemelteti, ahol már lehet oktatásra jelentkezni.

Elkészült a föld alatti víz- és villanyvezeték, készülnek a technikai helyiségek és az idei tél második felében akár már műhavas, esténként pedig kivilágított pályán lehet majd sífutni az Anna-réten. A hópótlásnak köszönhetően pedig sokkal hosszabb szezonra számíthatunk a Normafánál – írja a Síelők.hu

Forrás: YouTube

A fejlesztést egy hosszú, többször aktualizált Natura 2000 hatásvizsgálat előzte meg, amihez környezeti hatásvizsgálat is társult. Azóta elkészült a technikai hóval befedhető sífutó- és szánkópálya vezetékhálózta, valamint befejeződött az építkezés a Normafa Park központjában is, az Eötvös út 50 sz. alatt álló felújított villán pedig a Normafa Park irodája és egy  látogatóközpontot osztozik. 

A csapadék- és tűzi víztározó fölé építették a műanyag sípályát, ebben a faburkolatos épületbe költözött a sí- és sportszer kölcsönző, kulcsszekrényes öltöző, zuhanyzó, iroda és büfé.

Zajlik a VASAS síház megújítása is, a régi öreg faház helyére ugyanakkora területen egy korszerű teraszos épületet terveztek, ahol a belépőpont is lesz, a síjegyeket is itt lehet majd megvásárolni a 2022/23-as szezontól. A kivilágított sífutópályák használatáért fizetni kell majd, ám az idei szezon próbaüzemnek minősül, ezért ezen a télen ingyenes lesz a pályahasználat.