Elárulta a Miniszterelnökség, hogy miért ilyen olcsó a menzájuk

Startlap - Startlap
Minderre fény derült.

Tegnap derültek ki a Miniszterelnökség menzájának hihetetlen árai, ma pedig már meg is érkezett a hivatalos válasz az olcsóságra.

A Miniszterelnökség közleménye

A Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott.

A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését – több közigazgatási intézményhez hasonlóan – ez az önkiszolgáló konyha látja el.

Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint.

Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik.

Ez is érdekelhet

képcím

Titokzatos robbanás Bejrútban: legalább 100 ember meghalt és...

képcím

Elkezdődött Paks II. építésének 7 milliárdos előkészítése:...

képcím

Munka közben lett öngyilkos az egyik őr az aradi börtönben