Egyre nagyobb anyagi teher a temetkezés, de az állam nem segít

Startlap - Startlap
Szinte folyamatosan, évek óta drágul a koporsós és hamvasztásos alapszolgáltatás, és mindennek több oka van. Mutatjuk a jelenlegi árakat. Délelőtti hírösszefoglaló.

Egyre többe kerül a temetkezés, de az állam nem segít a hozzátartozóknak

Sírok a pécsi köztemetőben. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A koporsós és hamvasztásos alapszolgáltatás ára szinte folyamatosan, évek óta emelkedik. A temetkezés egyszerűbb formái is egyre nagyobb anyagi terhet jelentenek a hozzátartozóknak, ezért egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a szándékuk szerinti méltó búcsúztatást. Az állam egyetlen komolyabb beavatkozási ötletéből pedig talán évek múlva lesz valami. A pontos árakról és a drágulás okairól itt olvashatsz.

152 ember halt meg koronavírusban itthon a hétvégén

November 1-jén reggel a kormányzati koronavírus-portál közölte a hétvégi, összesített adatokat, amiket ide kattintva találsz.

Naponta csak egyszer telefonáljanak a hozzátartozók – kéri a Semmelweis Egyetem

A látogatási tilalom alatt speciális szabályok érvényesülnek, például csak munkanapokon érdeklődhetnek telefonon a közvetlen hozzátartozók. A Semmelweis Egyetem azt is jelezte, hogy a vonal gyakran lehet foglalt a túlterheltség miatt, ezért kérésük van, amit itt olvashatsz.

Megvan, ki lett a Fudan Alapítvány főigazgatója

A kinevezett Bertáné Dr. Bényi Krisztina, akinek neve aligha cseng ismerősen a felsőoktatás területén, ami nem meglepő, mivel nincs köze az egyetemi szférához. Részletek.

Márki-Zay Péter az Elkxrtukról: Ennek a filmnek még a címét sem vagyok hajlandó kimondani

Az ellenzék kormányfő-jelöltje egy önkormányzati fideszes képviselőtől nemrég kapott két jegyet a filmre, de nem ment el rá, inkább egy koncertet választott. „Ilyen trágár címmel nem méltó arra, hogy megnézzük” – tette hozzá Márki-Zay Péter, aki vasárnap este közösségi oldalán beszélt számos aktuális kérdésről és a kampányáról is.Bővebben

Medián: A fővárosiak nagy többsége támogatná a további járványügyi szigorításokat

Érdekes megállapítás, hogy míg a politikai hovatartozás szerint nincs jelentős eltérés a koronavírus miatti szigorító intézkedések megítélésében, az oltottak és oltatlanok között jelentős a véleménykülönbség. A felmérésről itt olvashatsz részleteket.

Átlépte az ötmilliót a koronavírus-halottak száma a világon

Mintha Melbourne összes lakosa meghalt volna. A legfrissebb adatok.

Megviseli a magyarországi autógyárakat a globális csiphiány

Az alkatrészek beérkezésének kiszámíthatatlansága tarthatatlanná tette a rendelések teljesítésének korábban megszokott rendjét. A cégek próbálnak úrrá lenni a helyzeten. Ha érdekel a téma, kattints ide.

Egy ország sincs már a britek vörös utazási listáján

Brit idő szerint hétfőn hajnali 4 órától, közép-európai idő szerint 5 órától London az utolsó hét országot is levette a vörös listáról. Hogy pontosan melyik országok ezek, és milyen beutazási szabályok érvényesek, arról itt tájékozódhatsz.

Csak kevés helyen fagynak el a virágok a temetőkben

Hazánk legnagyobb részén fagymentes lesz az éjszaka, mindössze a fagyzugos helyeken és az ország északkeleti sarkában süllyedhet fagypont alá a hőmérséklet. Ugyanakkor esővel telik az éjszaka és a kedd egy része is. A legfrissebb időjárás-jelentést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát

képcím

Temetkezés: kampány indult az urnák hazavitelével szemben