Veszélyeztetett terhes anyukát gyalogoltatott a síneken a MÁV

Startlap - Startlap
Megvan, mekkora lesz a nyugdíjkiegészítés. Elpusztult a zsiráfborjú a Veszprémi Állatkertben. Megtalálták Líbiában a magyar fotóriportert. Repülő csótányok lepték el a fővárost. Hírösszefoglaló.

Ami ma elromolhatott, az el is romlott a MÁV-nál

Leálltak a jegykiadó automaták, és a Nyugati pályaudvar vágányai között kellett bóklászniuk az utasoknak, mert probléma volt az egyik monori járattal. Az érintett utasok között kisgyermekes anyukák és egy veszélyeztetett terhes is volt. Arról, mi áll a problémák hátterében, itt írnak bővebben.

Megvan, mekkora lesz idén a nyugdíjkiegészítés 

Fotó: iStock

Mivel az év eleji nyugdíjemelés és a vonatkozó infláció közötti eltérés meghaladta az egy százalékpontot, ezért kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani. Ennek összegét ismertette kedden a KSH, a pontos számért ide kattints.

800 embert rúg ki az Electrolux Jászberényben

MTI Fotó: Bugány János

Közleményben jelezte az Electrolux, hogy egy stratégiai vizsgálat után átszervezik magyarországi termelésüket a hatékonyság növelése érdekében. Ennek egyik folyománya, hogy felmondanak a jászberényi gyár 800 alkalmazottjának. Arról, hogy pontosan mi áll a tömeges kirúgás hátterében, milyen hazai átalakítások várhatók még, valamint miként reagált a hírre a kormány, ezen az oldalon olvashatsz.

Elpusztult a zsiráfborjú a Veszprémi Állatkertben

Nem tudták megmenteni az állatorvosok a veszprémi zsiráfborjút, aki alig pár héttel ezelőtt született az állatkertben. Az állatkert megindító gyászjelentését erre a linkre kattintva nézheted meg.

Meglett Líbiában a magyar fotóriporter, és kiderült, mi történt vele

Cáfolta a külügy a hírt, hogy elraboltak egy magyar újságírót Líbiában. Menczer Tamás államtitkár közölte, hogy mi történt valójában a férfival, továbbá a Terrorelhárítási Központ is megszólalt az esettel kapcsolatban. A fotósnak tényleg baja esett, amelynek részleteit ebben a cikkben olvashatod. 

Visszasírjuk még a poloskainváziót: repülő csótányok lepték el Budapestet

Közép-Európa sok szempontból nem a legjobb hely, de egy dologban eddig szerencsénk volt: az undorító, illetve veszélyes ízeltlábúaknak mostanában nem ez volt a kedvenc körzete. A félelmetes betegségeket terjesztő szúnyogfajok után azonban itt az újabb valósággá váló rémálom, ugyanis nálunk is felütötték a fejüket a lapp erdeicsótányok, amelyek az eddig megszokott itteni társaikhoz képest nagy bánatunkra képesek a repülés csodájára. Hol jelentek meg a szupercsótányok? Hogyan védekezhetünk ellenük? Mennyire kell félni tőlük? Minden kérdésre választ ad ez a cikk.

800 embert rúg ki az Electrolux Jászberényben

MTI Fotó: Bugány János

Közleményben jelezte az Electrolux, hogy egy stratégiai vizsgálat után átszervezik magyarországi termelésüket a hatékonyság növelése érdekében. Ennek egyik folyománya, hogy felmondanak a jászberényi gyár 800 alkalmazottjának. Arról, hogy pontosan mi áll a tömeges kirúgás hátterében, milyen hazai átalakítások várhatók még, valamint miként reagált a hírre a kormány, ezen az oldalon olvashatsz.

Felmondtak a cirkuszi artisták, ezért megverték őket a főnökeik

Felmondtak az egyik magyar vándorcirkusz artistái, azonban elmondásaik szerint főnökeik beleegyezés helyett veréssel reagáltak a döntésükre. Az eset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Új néven támad az ellenzékiekről rémhíreket sugalmazó telefonos közvéleménykutató, ahol még a kérdező is elröhögi magát a sok sorosozástól

Akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el? Ön inkább támogatja, vagy inkább nem támogatja, hogy Balatonalmádiba migránsokat telepítsenek?

Ilyen kérdéseket tesz fel az a közvéleménykutató, akik eddig Amygdala néven futottak, most azonban egy sokkal nagyobb tiszteletet ébresztő megszólításra váltottak. Ebben a cikkben nem csupán az új nevet, valamint a közvéleménykutató ténykedésének érdekes részleteit tárják fel, hanem két hangfelvételt is találsz hívásaikról. Az egyiken jól hallatszik, hogy még a cég munkatársa is elneveti magát, annyira durva kérdéseket kell feltennie.

Agyonlőtte magát egy rendőr Hollandiában, de előtte kivégezte a két gyermekét

Agyonlőtte két fiatal gyermekét, súlyosan megsebesítette a feleségét, majd magával is végzett hétfő este a hollandiai Dordrechtben egy rendőr. A tragédia részleteit itt olvashatod el.

Tarlós Istvánt megkérdezték, kiállna-e vitázni Karácsonnyal

Tarlós István igen határozottan válaszolt arra a kérdésre, hogy elfogadja-e Karácsony Gergely felhívását egy főpolgármester-jelölti vitáról. Ha érdekel Tarlós reakciója, valamint az, amit korábban mondott egy vita lehetőségéről, akkor itt folytasd az olvasást.

Ez is érdekelhet

képcím

Vasárnap jön az óraátállítás: így változnak a menetrendek

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...

képcím

Öt év és nyolc hónapot késtek 2023-ban a MÁV vonatai