Egy páratlan virágzástól a kőkemény gleccserfutásig - a nap képei

Startlap - Startlap
Igazán jóra sikeredett a szombat is.

XI. Lótusznapok – Szegedi Fűvészkert augusztus 4-5 

Az idén XI. alkalommal kerül megrendezésre a Lótusz napok, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünneplik. Ezen a két napon távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal megidézve a kelet varázsát.

MTI Fotó: Rosta Tibor

A látogatók megcsodálhatják a lótuszos tavat, mely a japán kertnek is része. Felfedezhetik a tó szigetének kellemes pihenést s kitekintést nyújtó teaházát, ahol a különleges látványhoz az élet folytonosságát jelképező vízesés ad kellemes, nyugtató háttérzenét.

MTI Fotó: Rosta Tibor
MTI Fotó: Rosta Tibor
MTI Fotó: Rosta Tibor

Ilyen az égbolt a háború istenének bolygójával

A szomszédos vörös bolygó, a Mars csaknem 57 millió kilométerre közelíti meg a Földet. Legutóbb 2003-ban járt ennyire közel planétánkhoz.

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter

Bukovinai találkozások Nemzetközi Folklórfesztivál Bonyhádon

A három napig tartó rendezvény jól bevált programja szerint idén is a táncos-dalos utcai felvonulás jelenteti a fesztivál fénypontját, melyre szombaton került sor. Bonyhádon ilyenkor a lakosság apraja-nagyja részt vesz a szervezésben, egész nap az utcán zajlik az élet, a települést áthatja az ünnepi hangulat.

MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás

Gleccserfutás Svájcban

A Gstaad településről induló mezőnynek a 26 kilométeres táv teljesítéséhez 2015 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük. A 2950 méter tengerszint feletti magasságban levő Les Diablerets síüdülőjénél ér véget a verseny.

Fotó: MTI / EPA
Fotó: MTI / EPA

Ez is érdekelhet

képcím

Amerikai autók fesztiváljától a repülőnapig - ezek voltak a...

képcím

Az erdőt kétségbeesetten védelmező maláj őslakosoktól a...

képcím

Az úszó Eb magyar aranyaitól Hongkong buliutcájáig