Kiemelt Hírek 2018. június 19.

Egy ország kedvencei voltak: 31 évvel ezelőtt indult a Szomszédok

bubba Kiemelt Hírek 2018. június 19.
Ki nem emlékezne Magyarország legnépszerűbb sorozatára?

Ki ne emlékezne Taki bácsira, Lenke nénire, Mágenheim doktorra vagy Vágási Ferire? Egy ország izgult, aggódott vagy örült mindannak, ami kéthetente csütörtökönként a gazdagréti panel lakóival történt.

1987-ben kezdték sugározni és egészen 1999-ig adták az egyik legnépszerűbb magyar tévésorozatot – teleregényt -, a Szomszédokat. 2017-ben újra beköltözhettünk a Lantos utcába, 30 évvel a premier után újra adásba került a sorozat.

A 30 perces epizódokban a Lantos utca 8. szám alatt lakók és azok barátainak, rokonaiknak mindennapjait követhettük nyomon. A sorozat középpontjában három család állt a kezdeti időszakban:

• Vágási Feri és felesége Jutka, rokonuktól, Janka nénitől költöznek be első közös otthonukba. A férfi, akit Nemcsák Károly alakított, egy nyomdában dolgozott, majd másodállásban költöztetést vállalt, minden „harci jelenet” az ő nevéhez kötődött. Felesége, Jutka (Ivancsics Ilona) tanárnő a helyi iskolában.
• A Takács család egy idős nyugdíjas házaspárból állt, akik nyugdíjuk mellett munkát is vállaltak, Taki bácsi (Zenthe Ferenc) taxizott a Ladájával, míg Lenke néni (Komlós Juci) a kisközértben vállalt munkát. Velük lakott unokájuk Alma is (Fehér Anna), aki egy presszóban dolgozott, később férje, János (Trokán Péter) is beköltözött.
• Mágenheimék tini lányukkal, Julcsival (Ábel Anita) költöztek a házba, Mágenheim doktor (Kulka János) főleg mentősként dolgozik, bár egy időben a magán szektort is kipróbálja, felesége, Juli (Frajt Edit) fodrászként dolgozik Gábor Gábor szalonjában.

Rengeteg színész játszott kisebb vagy nagyobb szerepet a sorozatban, köztük Bajor Imre, Raksányi Gellért, Csűrös Karola, Pásztor Erzsi, Kézdy György.

Sokak szerint a Szomszédok sikere abban állt, hogy mindenki azonosulni tudott valamelyik szereplővel, hiszen nagyon valóságos, a korszakra jellemző problémákkal küzdöttek. A karakterek jó része nagyon szerethető volt, a nők rajongtak a jóképű Vágási Feriért, és a sármos Mágenheim doktorért.

Keresés az oldalon