Egy ország kedvencei voltak: 31 évvel ezelőtt indult a Szomszédok

Ki nem emlékezne Magyarország legnépszerűbb sorozatára?

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-19 11:00

Fotó: Youtube

Ki ne emlékezne Taki bácsira, Lenke nénire, Mágenheim doktorra vagy Vágási Ferire? Egy ország izgult, aggódott vagy örült mindannak, ami kéthetente csütörtökönként a gazdagréti panel lakóival történt.

1987-ben kezdték sugározni és egészen 1999-ig adták az egyik legnépszerűbb magyar tévésorozatot – teleregényt -, a Szomszédokat. 2017-ben újra beköltözhettünk a Lantos utcába, 30 évvel a premier után újra adásba került a sorozat.

A 30 perces epizódokban a Lantos utca 8. szám alatt lakók és azok barátainak, rokonaiknak mindennapjait követhettük nyomon. A sorozat középpontjában három család állt a kezdeti időszakban:

• Vágási Feri és felesége Jutka, rokonuktól, Janka nénitől költöznek be első közös otthonukba. A férfi, akit Nemcsák Károly alakított, egy nyomdában dolgozott, majd másodállásban költöztetést vállalt, minden „harci jelenet” az ő nevéhez kötődött. Felesége, Jutka (Ivancsics Ilona) tanárnő a helyi iskolában.
• A Takács család egy idős nyugdíjas házaspárból állt, akik nyugdíjuk mellett munkát is vállaltak, Taki bácsi (Zenthe Ferenc) taxizott a Ladájával, míg Lenke néni (Komlós Juci) a kisközértben vállalt munkát. Velük lakott unokájuk Alma is (Fehér Anna), aki egy presszóban dolgozott, később férje, János (Trokán Péter) is beköltözött.
• Mágenheimék tini lányukkal, Julcsival (Ábel Anita) költöztek a házba, Mágenheim doktor (Kulka János) főleg mentősként dolgozik, bár egy időben a magán szektort is kipróbálja, felesége, Juli (Frajt Edit) fodrászként dolgozik Gábor Gábor szalonjában.

Rengeteg színész játszott kisebb vagy nagyobb szerepet a sorozatban, köztük Bajor Imre, Raksányi Gellért, Csűrös Karola, Pásztor Erzsi, Kézdy György.

Sokak szerint a Szomszédok sikere abban állt, hogy mindenki azonosulni tudott valamelyik szereplővel, hiszen nagyon valóságos, a korszakra jellemző problémákkal küzdöttek. A karakterek jó része nagyon szerethető volt, a nők rajongtak a jóképű Vágási Feriért, és a sármos Mágenheim doktorért.

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu9 órája

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu10 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu12 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu13 órája

Az öt leggonoszabb csillagjegy - őket utálják a legtöbben

femcafe.hu14 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu14 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu18 órája

Kiskunhalasi kórházigazgató: hamarosan meg kell nyitni a mobilkórházat

168ora.hu18 órája