Kiemelt Hírek 2018. július 08.

Egy ópályi család szerint a rendőrség gázspray-vel rájuk támadt és megverték a fiaikat 

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 08.
Az egyik fiú azt állítja, hogy a kapitányságon több rendőr véresre verte őt.

Egy ópályi család állítása szerint gázspray-vel támadtak rájuk a rendőrök, majd egyik fiúkat enyhébben, a másikat pedig durván megverték – számolt be a TV2 Tények. Annyi bizonyos, hogy a hatóságok többszöri bejelentés után, csendháborítás miatt mentek ki péntek éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei házhoz, innentől azonban a két fél máshogy meséli a történetet.

A rendőrség szerint azért fújták le az ott lakó 22 éves fiatalembert, mert részeg volt és rájuk támadt. Többszöri felszólítás ellenére megtagadta, hogy igazolja magát és agresszívan viselkedett az egyenruhásokkal, fenyegetőzött, ezért megbilincselték, és előállították a kapitányságra, igazolás megtagadása és garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást ellene.

A család szerint viszont halkabbra vették a zenét, ami nem érdekelte a helyszínre kiérkező rendőröket, akik lekapcsolták náluk az áramot. Ekkor kiment a kertbe az édesanya, aki azt mondja, a rendőrök csúnyán beszéltek vele, ezért a két fia és a házban tartózkodó szomszéd férfi is kiszaladt, és a nő védelmére keltek.

Állításuk szerint ekkor támadtak rájuk, mindkét fiút bántalmazták, majd az egyiket a kapitányságon is megverték úgy, hogy ömlött a fejéből a vér. A fiú szerint többen ütötték egyszerre, és még a fejére is rátapostak. A szomszédasszony elmondta: a fiúk nem tudtak volna a rendőrökre támadni, mivel rögtön lefújták őket, “úgy másztak, mint a birkák”.

A család szerint a rendőrök által alkalmazott gázspray beszállt a házba is, ahol mindeközben két kisgyermek aludt, és alig lehetett levegőt kapni. A történtek miatt ügyvédhez fordultak.

Keresés az oldalon