Egy ópályi család szerint a rendőrség gázspray-vel rájuk támadt és megverték a fiaikat 

Az egyik fiú azt állítja, hogy a kapitányságon több rendőr véresre verte őt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-08 18:25

Egy ópályi család állítása szerint gázspray-vel támadtak rájuk a rendőrök, majd egyik fiúkat enyhébben, a másikat pedig durván megverték – számolt be a TV2 Tények. Annyi bizonyos, hogy a hatóságok többszöri bejelentés után, csendháborítás miatt mentek ki péntek éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei házhoz, innentől azonban a két fél máshogy meséli a történetet.

A rendőrség szerint azért fújták le az ott lakó 22 éves fiatalembert, mert részeg volt és rájuk támadt. Többszöri felszólítás ellenére megtagadta, hogy igazolja magát és agresszívan viselkedett az egyenruhásokkal, fenyegetőzött, ezért megbilincselték, és előállították a kapitányságra, igazolás megtagadása és garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást ellene.

A család szerint viszont halkabbra vették a zenét, ami nem érdekelte a helyszínre kiérkező rendőröket, akik lekapcsolták náluk az áramot. Ekkor kiment a kertbe az édesanya, aki azt mondja, a rendőrök csúnyán beszéltek vele, ezért a két fia és a házban tartózkodó szomszéd férfi is kiszaladt, és a nő védelmére keltek.

Állításuk szerint ekkor támadtak rájuk, mindkét fiút bántalmazták, majd az egyiket a kapitányságon is megverték úgy, hogy ömlött a fejéből a vér. A fiú szerint többen ütötték egyszerre, és még a fejére is rátapostak. A szomszédasszony elmondta: a fiúk nem tudtak volna a rendőrökre támadni, mivel rögtön lefújták őket, “úgy másztak, mint a birkák”.

A család szerint a rendőrök által alkalmazott gázspray beszállt a házba is, ahol mindeközben két kisgyermek aludt, és alig lehetett levegőt kapni. A történtek miatt ügyvédhez fordultak.

Mai nap hírei

Szoktál 40 fokon mosni? Nem éri meg, óriási hibát követsz el

femcafe.hu9 órája

Visszaállították a schengeni belső határon a határellenőrzést

demokrata.hu11 órája

Fekete-Győr: Polt Péter semmiképp sem maradhat főügyész a kormányváltás után

ezalenyeg.hu12 órája

Járvány: újabb kormányfői vizit, mozgósítás, a teszt beszerzési ára az ötezret sem éri el

szabadeuropa.hu12 órája

Kivonulhat Európából a Facebook és az Instagram

gsmring.hu15 órája

Észak-Korea lelőtt és elégetett egy dél-koreait

168ora.hu18 órája

„Amikor a kezembe adták, elmondtam neki, hogy szeretem, és sajnálom, hogy nem ismerhettem meg” – Egy család kálváriája, ami talán megelőzhető lett volna

wmn.hu18 órája

2 méteres patkány került elő egy mexikói csatornából!

napmintnap.com19 órája