Egy nő véletlenül felvette a harcot egy pumával, mert kutyának nézte távolról

Saját házörzőjét akarta menteni, és csak későn ismerte fel a macskafélét. Végül sikerült épségben megúsznia a tévedést, de ehhez nagy szerencse kellett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-07 19:10

Fotó: iStock

Az amerikai Idaho államában fekvő Mackay városában egy puma megtámadott egy kutyát, és végül a házikedvenc gazdái terítették le a nagymacskát – írja az ITV. A hatóságok szerint ez már a harmadik eset idén az államban, amikor egy puma emberre támad. Az egyik korábbi áldozat végül puszta kézzel fojtotta meg ragadozót.

De visszatérve a friss történetre: egy asszony arra lett figyelmes, hogy a házuk előtt egy kutya viaskodik saját négylábújával. Kiment, hogy szétválassza őket, és csak akkor döbbent rá, hogy nem egy másik eb, hanem egy fiatal puma a támadó, amikor már a kezében tartotta a vadállatot.

A történet legérdekesebb fordulata talán ezután következett: a rendőrségi közlemény szerint a nő ekkor bekiabált a férje után, aki puskával a kezében sietett a segítségére, majd miközben felesége erősen szorította a pumát, a férjnek sikerült kilőnie az állatot úgy, hogy nem ejtett sebet az asszonyon sem a golyó, sem a méretes macska. A nő néhány karcolással megúszta a dolgot.

Címkék:

kutya puma USA