Kiemelt Hírek 2018. július 20.

Egy magyar kislány nyert a világ legelismertebb kutyafotós pályázatán

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 20.
A 16 éves Tamara számára a kutyák és a fényképezés jelentik a boldogságot.

A brit Kennel Club már sokadszorra hirdette meg a világ legnépszerűbb és legrangosabb kutyafotós pályázatát, amelyen tíz kategóriában harminc fényképészt díjaztak, akik közül az egyik egy magyar kislány – számolt be a Sokszínű Vidék.

A 16 éves Kedves Tamara a 12-17 évesek kategóriájában lett az első. Fotóján hat border collie (Dash, Royal, Harley, Ženka, Ryan és Ready) látható.

Három évvel ezelőtt kezdtem el fényképezni, ekkor jöttem rá, hogy mekkora öröm a természetről és az állatokról képeket készíteni. Azóta számtalan felbecsülhetetlen pillanatot örökítettem meg, de mindig a saját kutyáim inspiráltak a legjobban. Számomra a fényképezés lényege, hogy egy emléket örökkön örökké megőrizzek, de így fejezem ki a kutyáim iránti szeretetemet is. A legfőbb célom, hogy a kültéri kutyafotózást még népszerűbbé tegyem a fény- és színjátékkal, és ezzel ösztönözzek más fotósokat is.

– fogalmazott a fiatal lány, és azt is elárulta, hogy a nyertes fotót egy napsütéses tavaszi délutánon kattintotta, ez volt az utolsó kép aznap.

Tökéletesen kifejezi, hogy mit jelentenek a kutyák és a fényképezés számomra: nemcsak a legmélyebb harmóniát és boldogságot, hanem azt is, hogy időt tölthettek azokkal, akiket a legjobban imádok, a kutyákkal

– mondta Tamara a fényképéről.

A többi díjazott fotó a verseny weboldalán megtekinthető.

Keresés az oldalon