Egy kutatócsoport kiderítette, hogy az amerikai diplomatákat Kubában terrorizáló félelmetes hangfegyver valójában tücsökciripelés

Startlap - Startlap
Az amerikai-kubai viszony 2017 óta emiatt van mélyrepülésben.

Az amerikaiak még 2017-ben felezték meg havannai nagykövetségük létszámát, miután a követség több dolgozója is agyrázkódáshoz hasonló tüneteket produkált, és sokuk éles zajra panaszkodott – írja a 444.hu.

A kubaiak már akkor megmondták

A kubaiak már 2017-ben azt mondták, hogy a Kuba északi partvidékén élő tücskök és kabócák állhatnak a háttérben, a nagykövetségen készített hangfelvételeken ugyanis ugyanolyan sávszélességű hang hallható, mint amilyet a környéken élő tücskök valóban különösen idegesítő hangja. A kubaiak azt mondták, bizonyos esetekben a kabócák és a tücskök akár 90-95 decibeles zajt is tudnak csapni, ami tartós kitettség esetén halláskárosodáshoz, túlérzékenységhez és feszültséghez vezethet.

Az amerikaiak viszont nem hitték el

Ezt a magyarázatot azonban az amerikai kormány nem hitte el, és az elmúlt két évben mindenféle független elemzések és találgatások láttak napvilágot a jelenség okairól, közben az amerikai-kubai viszony egyre romlott. Most azonban egy kutatócsoport a nagykövetségen készült felvételek elemzésével szintén arra jutott, hogy a hangokat egy bizonyos fajta tücsök is kiadhatta, igaz, a felvétel és a tücsök hangja nem egyezett teljesen. A különbségek oka azonban a kutatók szerint az is lehetett, hogy a tücskök az épületen belül voltak, így a falak visszaverték a hangjukat.

Ez is érdekelhet

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

Kiderült, mit fog csinálni Orbán az Egyesült Államokban

képcím

Végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült...