Egy kormánytag sem vonul karanténba azért, mert érintkezett Gulyással

Startlap - Startlap
A miniszter nem tudja, hol kaphatta el a koronavírust, de szerinte csoda, hogy eddig megúszta. Esti hírösszefoglaló.

Egy kormánytag sem vonul karanténba azért, mert érintkezett Gulyással

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenleg házi karanténban tartózkodik, influenzaszerű tünetekkel. Egy hétfői interjúban Gulyás Gergely úgy fogalmazott, nem tudja, hol kaphatta el a koronavírust. Szintén ma tudatták, hogy a vele érintkező kormánytagoknak nem kell karanténba vonulniuk. Erről ebben a cikkben írnak, amiben kiderül az is, hogy a miniszter olyan oltóanyagot kapott harmadik oltásként, amit az orosz vakcina két adagja után nem is ajánlanak.

Magyarországtól is kapott egészségügyi segélyt Lettország

Európai uniós összehasonlításban az 1,9 millió lakosú balti államban lélekszámarányosan a legmagasabb az új fertőzöttek száma. Lettország egészségügyi segélyt kapott hétfőn Magyarországtól, Hollandiától, Finnországtól és Svédországtól is. Részletek.

Már Németországba is visznek román Covid-betegeket

Romániában egy hete tetőzött a járvány negyedik hulláma, a napi esetszámok csökkenni kezdtek, de a kórházakra nehezedő nyomás még nem enyhült. Németország már a negyedik uniós tagállam, amely válságos állapotban lévő fertőzöttek átvételével segíti Romániát. Bővebben

Emberéletekben mérhető a kudarc: elkezdődött az ENSZ klímakonferenciája

Elstartolt Glasgow-ban az ENSZ klímakonferenciája: a megnyitó ünnepségen politikusok, tudósok és aktivisták szólaltak fel az egyre sürgetőbb cselekvés mellett. A 24.hu helyszíni tudósítása itt

Megint megbüntette a FIFA a magyarokat

Az októberi angliai mérkőzésen történt rendzavarások miatt egy idegenbeli meccstől is eltiltotta a FIFA a magyar drukkereket. Hogy melyiktől, az kiderül innen.

Csaknem 50 turista ételmérgezést kapott az egyiptomi Hurghadában

Tizennégy észt, huszonkilenc orosz és négy cseh turista kapott ételmérgezést a hét végén, miután Hurghada egyik szállodájában étkeztek.  Mindnyájukat kórházba szállították. Az esetről részletek itt.

Véget ért a világ leghosszabb karanténja, megható jelenetek a sydneyi reptérről

Fotó: Saeed Khan / AFP

Hétfőn enyhített először az utazási korlátozásokon Ausztrália, engedélyezve egyes beoltottak számára, hogy szabadon utazhassanak, és hozzájárult számos család egyesítéséhez is. Fotók és továbbiak itt.

Olcsóbb lehet a bevásárlás Írországban, mint itthon

Az ír Lidl és Tesco árait és kínálatát vetették össze a magyarországi párjaikkal. Főként sajátmárkás termékeket vizsgáltak. Árak, eredmény ide kattintva.

Megvan az év szava, természetesen köze van a vírushoz

Avax lett az év szava az oxfordi szótárkészítők szerint. Hogy miért, az kiderül ebből a cikkből.

Ez is érdekelhet

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...

képcím

Mire gondolt Gulyás Gergely? Rejtélyes üzenettel zárta a...

képcím

Gulyás Gergely: Ami most történik, ahhoz nincs közöm, de ha...