Egy jó hír, meg egy rossz hír: új infók a Szputnyik vakcináról; brutális tojásdrágulás várható

Startlap - Startlap
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Betilthatják a ketreces tyúktartást. Friss adatokat közöltek az orosz vakcináról.

Alexandr Kryazhev / Sputnik / Sputnik via AFP[/caption]

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Megvizsgálták, hogy az Oroszországban bejegyzett vakcinák, így a Magyarországon is alkalmazott Szputnyik mennyire hatékony a koronavírus delta és delta plusz variánsaival szemben. Ha kíváncsi vagy Alekszandr Szemjonov, az orosz fogyasztóvédelem jekatyerinburgi Vektor vírusfertőzés-kutató intézetének vezetőjének beszámolójára, ide kattints.

Rossz hír

Ha az Európai Unió betiltja a ketreces tyúktartást, a magyar gazdák is sokkal kevesebb tyúkot tarthatnak majd, ezzel együtt pedig kevesebb lesz a tojás is – mondják a szakemberek. És mi a helyzet a drágulással? A mellbevágó választ ebből a cikkből ismerheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat