Egy jó hír, meg egy rossz hír: remény a szputnyikosoknak; a minimálbér-emelés árnyoldala

Startlap - Startlap
Még idén fellélegezhetnek az orosz vakcinával oltottak. A minimálbér-emelés legnagyobb nyertesei nem a dolgozók.

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Az oroszok nem nagyon törték magukat, hogy megfelelően igazolják a vakcinájuk hatásosságát, egy friss hír szerint viszont végre az utazni vágyó szputnyikosok is fellélegezhetnek hamarosan. Ha érdekel, hogy áll a vakcina engedélyeztetési folyamata, innen kiderül.

Rossz hír

Jövőre már biztosan kiugró mértékben, hajszál híján 20 százalékkal emelkedik a bruttó minimálbér, a jelenlegi 167 400 forintról januártól 200 ezer forintra. Az emelésnek mégsem a dolgozók az igazi nyertesei. A kiábrándító magyarázatot ebben a cikkben olvashatod el.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"

képcím

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a...

képcím

Ahol egy kórház sorsa döntheti el a választást