Egy jó hír, meg egy rossz hír: nagy változások a fizetős utakon; útlevél kell az Egyesült Királyságba

Startlap - Startlap
Több módosítást is bevezetett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Bosszankodhatnak az Egyesült Királyságba utazók.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Természetesen az, hogy az idei évben 3,9 százalékkal nőttek az autópályadíjak, és egy rendelet értelmében ezentúl évente kiigazítják majd az árakat az aktuális infláció mértékével, nem tekinthető jó hírnek. Az viszont mindenképp üdvözlendő, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. több módosítást is bevezetett annak érdekében, hogy a hibás rendszámmal regisztrálók vagy más mulasztást miatt pótdíjakat halmozók olcsóbban megválthassák büntetésüket. A részletekről itt olvashatsz.

Rossz hír

2021. október 1-től magyar állampolgárok nem utazhatnak be az Egyesült Királyságba személyi igazolvány felmutatásával. Az információ nem új, csupán emlékeztetőnek szánjuk, hiszen feltehetőleg rengeteg magyar állampolgárt érint a változás, amelynek részleteit itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Rishi Sunak lesz a brit miniszterelnök

képcím

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok...

képcím

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály...