Egy jó hír, meg egy rossz hír: megmenekült Budapest; sürgősen újra kellene oltani egy csoportot

Startlap - Startlap
Egyik szemünk sír, a másik nevet. A világörökségi bizottság döntött Budapestről, és jó hírt közölt. Magyar kutatók szerint szükséges a harmadik oltás, főleg a kínai vakcinával oltott időseknek.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága meghozta döntését: Budapest mégsem került a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára. Velence is megnyugodhat. Hogy mindez minek köszönhető, arról ebben a cikkben olvashatsz.

Rossz hír

Szükséges a koronavírus elleni harmadik oltás, főleg azoknak az időseknek, akik Sinopharm vakcinát kaptak – ez az egyik legfontosabb pontja annak a sajtóközleménynek, amelyet hazai kutatók (Balkányi László belgyógyász, Falus András immunológus, Rékassy Balázs orvos és Sarkadi Balázs kutatóorvos) adtak ki a COVID-19-oltásokkal kapcsolatban. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...