Kiemelt Hírek 2021. június 25.

Egy jó és egy rossz hír: érkeznek a zivatarok; így utazhatnak a magyarok Angliába

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 25.
Egyik szemünk sír, a másik nevet; új cikksorozatunkban mindennap egymás mellé állítunk egy jó és egy rossz hírt is. A mai üdítő fejlemény az időjárással kapcsolatos. A kellemetlen bejelentés Londonból érkezett.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő történésekről, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Napok óta tikkasztó a hőség az országban, a Velencei-tóban pusztulnak a halak, a Balaton vize lassan már nem alkalmas hűsölésre. Egy hidegfrontnak köszönhetően azonban előbb a Dunántúlon, majd az esti óráktól már több helyen számíthatunk üdítő zivatarokra. Térképen mutatjuk, hogyan halad át a frissítő eső az országon, óráról órára. Ide kattints.

Rossz hír

A brit kormány május 17-én léptette érvénybe a közlekedési lámpákéhoz hasonló színkódos rendszert, amely zöld, sárga és vörös kategóriák alapján határozza meg, hogy Angliába milyen feltételekkel lehet külföldről beutazni. Csütörtökön jelentette be London, hogy frissítették a listát, de sajnos a magyarok számára ez semmi jót nem jelent. Részletek.

Keresés az oldalon