Kiemelt Hírek 2021. június 16.

Egy jó és egy rossz hír: áttörés a dunai olajszennyezésben; egymással szemben haladt két személyvonat

Startlap Kiemelt Hírek 2021. június 16.
Egyik szemünk sír, a másik nevet; új cikksorozatunkban mindennap egymás mellé állítunk egy jó, és egy rossz hírt is. A mai örömteli bejelentés a BRFK-tól érkezett. A rossz Mosonmagyaróvár térségéből.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő történésekről, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Mint ismert, több ezer liternyi olajos szennyező anyag került tavaly decemberben Szigetszentmiklós csapadékvíz-gyűjtőjébe. Körülbelül 1800 négyzetméteren szennyeződött a terület, és körülbelül 1500 tőzegpáfrány pusztult el. A szakemberek 6700 liter, olajjal szennyezett vizet és 200 tonna szennyezett talajt távolítottak el, a védekezés költsége pedig meghaladta a százmilliót. A bűncselekmény felderítése érdekében külön nyomozócsoport alakult a BRFK-n. Ma bejelentették: elfogták a feltételezett elkövetőt. Ha érdekelnek a részletek, és arra is kíváncsi vagy, ki a gyanúsított, ide kattints.

Rossz hír

Egymással szemben haladt két személyvonat szerda reggel ugyanazon a vágányon Mosonmagyaróvár térségében. Szerencsére nem történt tragédia, de az is épp elég aggodalomra ad okot, ami megtörtént. Ha érdekelnek, hogyan alakult ki a kritikus közlekedési helyzet, ebből a cikkből kiderül.

Keresés az oldalon