Egy horvát étterem táblával jelzi, hogy nem szolgálnak ki magyarokat

Startlap - Startlap
Méghozzá Orbán Viktor miatt. Esti hírösszefoglaló.

Egy horvát étterem táblával jelzi, hogy nem szolgálnak ki magyarokat

A Trpanjban található vendéglátóhely azt is közölte, hogy a magyarokat nem látják szívesen az Adrián. Az ügyet firtató kérdésekre az étterem egyetlen linkkel válaszolt, amelyből kiderült: Orbán Viktor miatt állították fel a táblát. Fotó és további részletek itt.

A Balaton szelet is veszélybe került az orosz-ukrán háború miatt

Készlethiányt okozott a Balaton és a Boci márkák termékei körében az orosz invázió, a Nestlé nyugat-ukrajnai gyárából érkeztek ugyanis a népszerű csokoládék. A vállalat lépéseket tett, és állítják, a hiányzó termékek hamarosan eljutnak a magyar fogyasztókig. Részletek.

Megvan az ötödik Orbán-kormány névsora

Orbán Viktor jó focirajongóként kerethirdetésként számolt be Facebook-oldalán az új csapatáról. Navracsics, Lázár és Nagy Márton miniszter lesz, Rogán megkapta a nemzetbiztonságot, és összesen hat olyan tárca áll fel, amely gazdasági kérdésekkel foglalkozik. A kormányban tizenhárom férfi mellett egyetlen nő kapott helyet. Az ötödik Orbán-kormány minisztereinek névsora erre a linkre kattintva olvasható.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a nagy visszatérők mellé több vadiúj nevet is bedobott a miniszterek közé, Nagy Mártonnak, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak és Csák Jánosnak a politikusi szerepkör is teljesen új. Ebben a cikkben bemutatják az új arcokat, és felbukkan Navracsics Tibor és Lázár János is.

A nemi erőszak kísérletével vádolt jobbikos megszólalt: “Elégtételt fogok venni minden hazugságért”

A kormánypárti propaganda teljes gépezete, minden ágyúja felénk fordult és megállás nélkül lőni kezdett

– közölte a Szilágyi György Jobbik-alelnök 24 éves élettársa ellen elkövetett erőszakkal vádolt Földi István. Földi jelezte, jogi lépéseket tesz az ügyben, amellyel “politikai ellenfeleinek” is megadja a lehetőséget az ügy tisztázására. Az esetről és annak legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Hajnal Miklós is indul az elnökségért a Momentum tisztújításán

Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre

– fogalmazott a politikus, aki 2016 óta a Momentum aktív tagja. Donáth Anna hétfői bejelentése arról, hogy anyai örömök elé néz, “gyökeresen új helyzetet” teremtett. Bővebben.

Novák Előd a Megoldás Mozgalom egyik javaslatát vette elő a parlamentben

Gattyán György pártja annyira örült neki, amiért a nemzeti radikálisok közül valaki bevezetné az ötletüket, hogy külön Facebook-videót szenteltek a hírnek. Íme a felvétel és a további részletek.

Elon Musk felfüggeszti a Twitter megvásárlását a cég negyedéves jelentésének egyik részlete miatt

Britta Pedersen-Pool/Getty Images

A milliárdos a platformon lévő kamuprofilok és spambotok kevesebb mint 5 százalékos arányával magyarázza a több mint 46 milliárd dolláros üzlet átmeneti felfüggesztését. Pletykák szerint Musk csak ürügyet kereshetett ahhoz, hogy kihátrálhasson a gigabefektetésből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Horvátország elfogadta a törvényt az euró bevezetéséről

A jogszabályt 117 igen szavazattal, 13 nem szavazat ellenében, egy tartózkodás mellett szavazta meg a horvát parlament pénteken. További információkért katt ide.

A hidegfront után gyorsan visszatér a jó nyári idő

Szombatra már szárazabb, ugyanakkor az eddiginél enyhén hűvösebb levegő áramlik hazánk fölé, így egy napsütéses hétvégére van kilátás. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(A címlapkép illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

"Orbán Viktor ma mindenről beszélt, csak a lényegről nem" -...

képcím

Putyin szerint az ukrajnai magyarok történelmi hazájukhoz akarnak...

képcím

Donáth Anna a Momentum új elnöke: "Nekünk kell kipukkasztani a...