Egy háziorvos szerint csak egy középkori módszer van a járvány fékezésére

Eörsi Dániel azt mondja, ne azért imádkozzunk, hogy minél előbb legyünk túl ezen, hanem azért, hogy nyáron még tartson, mert akkor járunk jól. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-17 09:21

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Egy budapesti háziorvos kérése: mindenki maradjon otthon!

Eörsi Dániel könyörög a betegeknek, ne menjenek orvoshoz, hanem telefonáljanak. Szerinte csak egy középkori módszer van a járvány fékezésére és tízezrek élete múlhat azon, hogy ezt megértjük-e, vagy sem. Íme, a részletek.

Ez most a járványügyi helyzet Magyarországon

Gőzerővel dolgoznak a vírusellenes magyar szeren. Bár a tudósok tudják, mit kell előállítani, még hosszú idő, mire a klinikai tesztelés elkezdődhet. Itt tart most a kutatás.

Már 50 koronavírus-fertőzött van Magyarországon a kormányzati honlap kedd reggel frissített adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy hétfő óta 11 új beteget regisztráltak. Részletek.

Meggyógyult egy magyarországi koronavírusos. Hétfő este hagyhatta el a kórházat a koronavírusból másodikként felépült magyarországi beteg. Részletek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint egyre több magyaron végzik majd el a koronavírus-tesztet. Erről bővebben itt találsz információt.

Magyarország az egészen apró területű országokat nem számítva egyedülálló Európában abból a szempontból, hogy csak nálunk nem közölnek egy fontos adatot az állami szervek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Hogy mi ez az adat, innen kiderül.

A Népszava értesülései szerint az országos tiszti-főorvos a budapesti Dél-pesti Centrum kórház Szent László telephelye mellett négy vidéki városban jelölt ki járványkórházat. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

El fogjuk-e kapni a fertőzést?

A koronavírus miatt napról napra változó szabályok között számos gyakorlati kérdés felmerül, ezeket próbálják megválaszolni Falus Ferenc volt tiszti főorvos segítségével, aki azt is elmondja, szerinte elegendőek-e a jelenlegi intézkedések, és el fogjuk-e kapni a fertőzést. Ha érdekelnek a válaszok, ide kattints.

Az EU lezárja a külső határait 30 napra

Srdjan Stevanovic /Getty Images

A koronavírus-járvány terjedésének fékezésére Franciaországban kijárási korlátozások lépnek életbe kedd déltől legalább két hétre, az Európai Unió pedig lezárja a külső határait harminc napra. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Ebből a cikkből kiderül.

Sosem látott recesszió kezdődhetett most

A koronavírus-járvány hatására módosuló gazdasági adatokat viszonylag lomha tempóban teszik közzé, de nem is kell ezeket megvárni, hogy biztosak legyünk afelől, hogy irdatlan mértékű gazdasági teljesítmény esett ki a világból. Az alábbi cikkben saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla.

Újabb megbízható térképen követhetjük a koronavírus terjedését

Országonkénti lebontásban láthatók rajta az aktív, gyógyult, illetve halálos esetek száma. A részletes leírást és a térkép linkjét itt találod.

Lassan minden latin-amerikai ország bezár a koronavírus miatt

Sorra zárják le határaikat a Kínából indult új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a latin-amerikai országok; helyi idő szerint hétfőn Chile, Guatemala, Kolumbia és Venezuela is bejelentette, hogy megtiltja a belépést. Erről itt olvashatsz bővebben.

Brazíliában ugyanakkor kijárási tilalmat rendeltek el a börtönökben, mivel százával szöktek meg a rabok a koronavírus „mellékhatásaként”. A témáról ez a cikk számol be bővebben.

Úgy tűnik, a koronavírus miatt már nem dollármilliárdos Mészáros Lőrinc

MTI/Bodnár Boglárka

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus befektetési holding komolyan megsínyli a koronavírus-járvány miatti negatív hangulatot. Ha érdekel, mennyivel csökkent a felcsúti milliárdos becsült vagyona, olvasd el ezt a cikket.

Volt személyi titkára szerint Eszenyi Enikő durván móresre tanítja azt, aki hibázik

Újabb megszólaló állítja, hogy Eszenyi Enikő megalázó, agresszív kommunikációjával és vezetési stílusával elviselhetetlen munkakörülményeket teremtett a színházban. Müller Zsófia beszámolóját itt olvashatod.

Havat is hozhat a hétvégi hidegfront

Péntekig az erősödő nappali felmelegedés mellett jelentősebb változásra nem kell számítanunk időjárásunkban, majd szombaton észak felől hidegfront érkezik esővel, helyenként akár havazással is. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Meglepetés a huszonegyedik napon – A vírus akkor térhet vissza, amikor a legkevésbé gondolnánk

168ora.hu1 órája

Egy hónap alkohol nélkül

szimpatika.hu12 órája

Azonnali hatállyal elrendelték a baromfik zártan tartását az egész országban!

agroinform.hu15 órája

A nyomorból a futballvilág csúcsáig - Maradona élete és pályafutása képekben

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Óriási gazdasági fellendülést hoz Nagy-Britanniának az 5G

autopro.hu17 órája

Ki érti ezt?: tovább javul a hangulat Európában

gepmax.hu18 órája

Olyan ruhában állt oltár elé a ledér menyasszony, hogy a teljes násznép belepirult

femcafe.hu18 órája

Piacra lép a SEAT első plug-in hibrid modellje

formula.hu18 órája