Egy fizika hármas miatt késelt a győri diák

A jó tanulónak számító 17 éves fiú a nyomozóknak azt mondta: nagy rajta a nyomás. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-12-06 08:50

Fotó: police.hu

“Nagy rajtam a nyomás, nem bírtam tovább” – mondta a tanárát leszúró győri diák, aki egyetlen rossz jegy miatt késelt

A győri Jedlik Ányos szakgimnázium egyik 17 éves diákja csütörtökön több alkalommal is hátba, valamint karon szúrta 51 éves tanárnőjét a fizikaóra végén. Már aznap elég sok részletet lehetett tudni az esetről, azóta viszont számos dolog derült ki az elkövetőről, valamint egy fénykép is megjelent róla, továbbá arra is fény derült, hogyan is zajlott a késelés. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

A 22 éves Rácz Zsófia korábban arra panaszkodott, hogy az emberek a vágyaikkal összekeverve úgy formálják a jogot, mint a gyurmát

Annak érdekében, hogy Rácz Zsófia lehessen az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős új helyettes  államtitkára, törvényt kellett módosítani. A jelenleg alig 22 éves kány az Alapjogokért Központ nevű fideszes szervezet alkalmazottjaként korábban Orbán Viktor egyik beszédével kapcsolatban kifejtett egy, a mostani események tükrében kiemelten érdekes érvelést a Hír Tv-ben a jog alkalmazásáról. Íme mindez videón.

Epilepsziás rohama közben marcangolták szét kutyái a nádasdladányi fodrásznőt

Malajziában meghalt egy magyar turista

A nagy összefogásból nagy osztozkodás lett: évi egymilliárdba kerülnek a kerületi vezetők

Az októberi választás után minden párt benyújtotta igényét pozíciókra: és ahol nem volt elég poszt, ott csináltak. Így lett például Karácsony Gergely főpolgármesternek öt helyettese, miközben Tarlós Istvánnak csak három volt, de ugyanígy megszaporodott az alpolgármesterek száma a kerületekben is. Ha érdekel, melyik budapesti kerületben hány alpolgármester lett, és mennyi pénzbe kerülnek ők, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hogyan kalapoltak össze 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari vállalatai?

Ezer négyzetméteres lakótér a Gellért-hegyen, olyan luxusban, hogy még a tetőn is medence van, villa a horvát tengerparton, magánrepülőzés: ez Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa, valamint Mészáros Lőrinc, a másik sikeres vállalkozó élete. Irigykedni semmi okunk, hiszen ahogy Bencsik András a közelmúltban megmondta: ezek az emberek nem loptak, csak “szerencsésen versenyeztek”. Na de mégis hogyan lett ennyire “szerencsés” a két üzletember, akik a Fidesz-kormány hivatalba lépése előtt korántsem voltak ennyire fajsúlyos vállalkozók? Vagyis miként tettek szert ekkora vagyonra? Erről szól ez a cikk.

A következő tíz évben az adófizetők viselhetik a NER nagyvállalatainak kockázatát

A Magyar Nemzeti Bank tavasszal meghirdetett kötvényprogramjának kereteiben szeptember óta lelkesen pumpálják az állami tízmilliárdokat különböző nagyobb magyar vállalatokba, a NER-hez egyértelműen és kevésbé kötődő cégekbe egyaránt. Piaci körülmények között nem bizonyított, politika-közeli vállalatok is iszonyatos pénzekhez jutnak, ennek azonban vannak kockázatai, amit az adófizetőknek kell állniuk. Mit jelent ez, és hogyan működik a kötvényprogram? A választ ebben a cikkben találod.

Ismerd meg Fehér Petrát, Boldog István jobbkezét, akit a múlt héten letartóztattak

Hivatali  vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt a múlt héten letartóztatták Fehér Petrát, aki leginkább Boldog István fideszes országgyűlési képviselő közeli  munkatársaként ismert. Boldog ezt nem is titkolta, sőt: aktívan kezelt Facebook-oldalán kifejezetten hangsúlyos Fehér Petra szerepe. Az alábbi cikkben egy remek fényképesválogatást találsz kettejük munkásságáról. A képek között van olyan, ami a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatának fényében különös jelentőséget nyer.

Jelentős változás jön a húspultokban

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Egy olyan intézkedést vezettek be, amelynek köszönhetően tovább erősödhet a vásárlói tudatosság és javulhat a magyar termékek versenyképessége. Részletek itt.

Eső jön a köd helyett

Egy hétfőn érkező frontrendszer átalakítja az időjárásunkat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Hamarosan elfelejthetjük a házi dióból készült karácsonyi bejglit?

agroinform.hu7 órája

Vilmos herceg elég gyerekes módon szúrt oda Harry hercegnek

joy.hu9 órája

A téli vagy a nyári időszámításra álljunk át? A Magyar Alvás Szövetség letette a voksát

haszon.hu9 órája

Kétezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu11 órája

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina tesztelésében

szeretlekmagyarorszag.hu12 órája

Egy férfi öt év után talált egy rejtekajtót a házában! Ez volt mögötte

napmintnap.com12 órája

Segíthet a cink a koronavírus ellen?

napidoktor.hu14 órája

Japán kutatók egy vírus videóban mutatják meg, hogyan terjed a COVID-19 a vacsoraasztalnál

igenyesferfi.hu14 órája