Egy civil férfi oldotta meg az állam helyett a magyar kórházak egyik régi, embertelen problémáját

Méghozzá pár hét alatt, kevés pénzből, amiből levonható a következtetés, hogy az itthoni egészségügyi ellátásnak nem a pénzhiány az egyetlen gondja.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-15 11:10

Fotó: iStock

Pénteken adják át az aktivisták két budapesti kórházban azokat a kempingágyakat, amelyeket egy civil kezdeményezés nyomán három hónap alatt sikerült megvásárolni alapítványok, illetve jótékony adakozók közreműködésével. Az ötletgazda Orosvári Zsolt tavaly télen figyelt fel arra a szomorú jelenségre, hogy kórházaink gyerekosztályain az édesanyák kénytelenek a földön aludni, amíg beteg gyerekükre vigyáznak, mert számukra már nem jut ágy. Ezért gyűjtést indított a Facebookon, amelynek sikere jól mutatja a hazai egészségügy gondjait – írja a 444.hu.

Van tehát egy nem szakmabeli férfi, aki elég rövid idő alatt minimális összegből megoldotta a magyar kórházak egyik régi és általános gondját. 

És ha nekik ennyiből és ennyi idő alatt sikerült, mire lett volna képes pár profi?

– teszi fel a kérdést a szerző.

Csomószor nem a pénzhiány miatt olyan borzalmas a felhasználói élmény a magyar egészségügyben, hanem azért, mert a terület irányítóit egyszerűen nem érdeklik a közemberek szenvedései. Mivel ők VIP-ellátásban részesülnek, egyszerűen nem is gondolnak arra, hogy mit él át egy kórházban egy közrendű birka. Mert ha megpróbálták volna akár csak elképzelni is, nyilván baromi régen beszerezték és szétosztották volna ezeket a tábori ágyakat. Hiszen nincsen annál jobban kamatoztatható, népszerűségnövelő téma, mint megható fotókkal illusztrálva beszámolni arról, hogy megint megoldottunk egy országos szintű problémát.

A lap megjegyzi: anyagi szempontból jó, hogy az ügyre a lakosság talált megoldást “az e célra fenntartott állam helyett”, hiszen utóbbi feltételezhetően többszörös áron vásárolta volna meg az ágyakat.

Mai nap hírei

Vicces mellékhatása van a kínai és orosz vakcináknak: ahol oltani kezdtek velük, ott bukni kezdtek a politikusok

444.hu7 órája

Először mutatja meg új FABIA modelljét a Skoda

formula.hu7 órája

Románia megunta a halogatást

vasarnap.hu9 órája

A TV2 megint pofára esett, az RTL Klubnál sírnak a röhögéstől

promotions.hu9 órája

Orbán Viktor: megfontoljuk az egyik enyhítési kérést

demokrata.hu9 órája

Tóth Csaba: 15 év munkáját nem adom át csak úgy másnak

168.hu10 órája

"Utálom, hogy mindig ezt csinálod" - Már semmi nem tartja vissza Korda Györgyöt idegesítő szokásától

life.hu12 órája

Gyökeresen át fog alakulni az európai lakosság – Mutatjuk a részleteket

novekedes.hu15 órája