Egy civil férfi oldotta meg az állam helyett a magyar kórházak egyik régi, embertelen problémáját

Startlap - Startlap
Méghozzá pár hét alatt, kevés pénzből, amiből levonható a következtetés, hogy az itthoni egészségügyi ellátásnak nem a pénzhiány az egyetlen gondja.

Pénteken adják át az aktivisták két budapesti kórházban azokat a kempingágyakat, amelyeket egy civil kezdeményezés nyomán három hónap alatt sikerült megvásárolni alapítványok, illetve jótékony adakozók közreműködésével. Az ötletgazda Orosvári Zsolt tavaly télen figyelt fel arra a szomorú jelenségre, hogy kórházaink gyerekosztályain az édesanyák kénytelenek a földön aludni, amíg beteg gyerekükre vigyáznak, mert számukra már nem jut ágy. Ezért gyűjtést indított a Facebookon, amelynek sikere jól mutatja a hazai egészségügy gondjait – írja a 444.hu.

Van tehát egy nem szakmabeli férfi, aki elég rövid idő alatt minimális összegből megoldotta a magyar kórházak egyik régi és általános gondját. 

És ha nekik ennyiből és ennyi idő alatt sikerült, mire lett volna képes pár profi?

– teszi fel a kérdést a szerző.

Csomószor nem a pénzhiány miatt olyan borzalmas a felhasználói élmény a magyar egészségügyben, hanem azért, mert a terület irányítóit egyszerűen nem érdeklik a közemberek szenvedései. Mivel ők VIP-ellátásban részesülnek, egyszerűen nem is gondolnak arra, hogy mit él át egy kórházban egy közrendű birka. Mert ha megpróbálták volna akár csak elképzelni is, nyilván baromi régen beszerezték és szétosztották volna ezeket a tábori ágyakat. Hiszen nincsen annál jobban kamatoztatható, népszerűségnövelő téma, mint megható fotókkal illusztrálva beszámolni arról, hogy megint megoldottunk egy országos szintű problémát.

A lap megjegyzi: anyagi szempontból jó, hogy az ügyre a lakosság talált megoldást “az e célra fenntartott állam helyett”, hiszen utóbbi feltételezhetően többszörös áron vásárolta volna meg az ágyakat.

Ez is érdekelhet

képcím

ZDF: Magyarország visszavonta az orosz kőolajembargó elleni vétót

képcím

Bejelentették a nyári nyugdíjemelés lehetséges mértékét

képcím

Népszava: Orbán lecseréli Káslert, Lázár visszatér