Kiemelt Hírek 2018. július 01.

Egy 3,5 éves kislányt életét mentették meg a kiskőrösi fürdő munkatársai

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 01.
A gyermekfelügyelők, az úszómester és a büfés együtt küzdött a pici lány életéért.

Óriási lélekjelenlétüknek köszönhetősen a kiskőrösi fürdő munkatársai és a gyerekcsoportot kísérő felügyelők megmentették egy 3 és fél éves kislány életét, miután ismeretlen okokból elsüllyedt a medencében – számolt be a BAON.

A kislány egy rendszeresen visszatérő, játszóházas táborozó csoporttal ment a Kiskőrösi Termálfürdőbe, ahol fürdés közben a kísérők észrevették, hogy a gyermek mozdulatlanul lebeg a medence alján. A felügyelők nyomban kimentették őt a vízből, majd az úszómester a büfés segítségével küzdött a kicsi életéért.

Két percig volt oxigén nélkül, mivel lenyelte a nyelvét

A kislány szájzárat kapott, és lenyelte a nyelvét. Nehezen, de végül sikerült szétfeszíteni a gyermek állkapcsát, így már ki tudták húzni a nyelvét. Ekkor végre újra levegőhöz jutott, és rengeteg vizet öklendezett fel. Nagyjából 2 percig lehetett oxigén nélkül.

Mire a mentők megérkeztek, a kislány már tudott kommunikálni. A mentőorvos a vizsgálat során mindent rendben talált, de ekkor már úton volt egy helikopter, amellyel a szegedi kórházba szállították a gyermeket 24 órás megfigyelésre. A szegedi klinikán mindent rendben találtak, és a kis beteget hamar hazaengedték.

Keresés az oldalon