Egész Európában nem volt akkora áremelkedés, mint Magyarországon

Startlap - Startlap
A KSH és az Eurostat közzétette a legújabb adatokat. Reggeli hírösszefoglaló.

Egész Európában nem volt akkora áremelkedés, mint Magyarországon

A júniusi 2,9%-ról júliusra váratlanul nagyot ugrott az infláció itthon. A KSH és az Eurostat legújabb adatai alapján sehol a környéken nem drágult annyira az élet, mint a magyaroknál. Mit jelent ez a gyakorlatban, mely termékek és szolgáltatások ára emelkedett ennyire? Milyen tendencia látható az EU többi országában? Innen kiderül.

Áder János: Bármilyen megpróbáltatások várnak is ránk, gyarapítanunk, építenünk, szolgálnunk kell az örök Magyarországot

A köztársasági elnök csütörtökön az Országház előtt tartotta meg szokásos augusztus 20-i beszédét. Kíváncsi vagy, mit mondott Áder? Akkor kattints ide.

Itt az augusztus 20-i balatoni tűzijátékok listája

Az elmúlt években a nemzeti ünnepen általában körülbelül 30 település rendezett tűzijátékot, de a 2020-as lista a járványügyi óvintézkedéseknek köszönhetően drasztikusan rövidre alakult. Íme.

Órákig haldokolhatnak a bika nevű új dizájnerdrog használói

Fotó: police.hu

A bika névre keresztelt szer talán a legveszélyesebb dizájnerdrog, tavasz óta pusztít az utcákon, eddig 11 embert ölt meg. Mivel valójában egy idegméregről van szó, a hatásai brutálisak. Erre a linkre kattintva egy rövid videót találsz, amelyen dr. Funk Sándor addiktológus és a rendőrség mondja el, mit lehet tudni a bikáról.

Három év alatt összesen 117 ezer forint bevételük volt, idén már 1,1 milliárdért építenek munkásszállót Kecskeméten

A Qualitas Hungary az első két évében csupán háromezer forint bevétellel büszkélkedhetett, ami aztán tavalyi szárnyalásuknak köszönhetően 114 ezerre emelkedett. De a 2017-ben indult, munkásszállók építésére kiírt állami pályázat legutóbbi fordulójában éppen megfeleltek minden kritériumnak. Annyira jól szerepeltek, hogy sokszorta több pénzt ítéltek ennek a kecskeméti projektnek, mint a többi nyertes cégnek. És nem ez az egyetlen feltűnő apróság: a vállalat tulajdonosai már korábban is kevés tapasztalattal rendelkező cégekkel értek el meglepő sikereket. Bővebben.

Kényszerleszállást hajtottak végre és mérgezéssel kórházba vitték a legismertebb orosz ellenzéki politikust

A sajtó értesülései szerint Alekszej Navalnij éppen anyagot gyűjtött egy újabb leleplezéshez. Navalnij már tavaly is “furcsa betegséget” kapott el a börtönben. Minderről bővebben itt írnak.

Egy új márka lett az autótolvajok egyik kedvence

Az elmúlt évtizedek gyakorlatához képest negatív rekordott döntött az autólopások száma. Az ORFK adataiból látszik: az elkötevők körében népszerű márkák köre átrendeződött tavaly óta.

Egy nap alatt 5400 halálos áldozatot szedett a világon a koronavírus

Az összes halálos áldozat és a gyógyultak száma tízmilliós nagyságrendű, az elhunytaké még nem érte el a 800 ezret. Ez a baltimore-i John Hopkins egyetem legfrissebb statisztikáiból derült ki, amelyet ebből a cikkből ismerhetsz meg.

Komoly közegészségügyi veszélyt jelenthet a Facebook, annyira sokan olvassák az orvosi álhíreket

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

Az aggasztó problémára egy aktivista csoport mutatott rá. A Facebook reakciójában sérelmezte, hogy az Avaaz az álhírek elleni igyekezetükről nem számolt be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Most lesz néhány viharmentes napunk

Szombat estig nyugodt, csapadékmentes idő várható, emelkedő hőmérséklettel. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Matolcsy keményen bírálta az Orbán-kormányt: "már a szankciók...