Eddig mindenki rossz módszerrel reszelt sajtot

Startlap - Startlap
Ez a verzió praktikusabb, biztonságosabb és gyorsabb is.

Sajtot reszelni, főleg nagy mennyiségben, nem éppen szórakoztató. Legfeljebb csak az a része, amikor a családi ebéd elkészítése előtt eldől, ki húzza a rövidebbet, azaz, kire jut a kevésbé hálás feladat.

Alighanem sokan sokféle technikával próbálkoztak már, de a leginkább elterjedt módszer, amikor egy tányérra állítjuk a reszelőt, és úgy reszeljük a sajtot. De csúszkálhat a tányér, elmozdulhat a reszelő, ráadásul nem is olyan könnyű gyorsan haladni a fél kilós trappistával vagy mozzarellával.

Nos, egy fiatal a Twitter-oldalára töltött fel videót, amelyben bemutatja, mennyivel egyszerűbb az ő módszerével reszelni a sajtot – írja a Mirror. A lány az oldalára fekteti a reszelőt, és amíg vízszintesen van, addig reszeli le, így a sajt az eszköz belsejében marad, és egyetlen gyors mozdulattal egy tálba lehet szórni.

Ráadásul nemcsak gyorsabb, hanem tisztább folyamat is, a sajtdarabok ugyanis nem ragadnak bele a reszelőbe, és nem is hagy nagy felfordulást, sőt még az ujjak is nagyobb biztonságban vannak.

És hogy milyen sikere van a módszernek?

Az említett Twitter-bejegyzést már 60 ezren kedvelték, valamint 20 ezer hozzászólást írtak alá.

Íme a felvétel: