Dunai tragédia: fatális hiba történt

Startlap - Startlap
Dobrev Klára kiemelt tisztséget kaphat az Európai Parlamentben. "A szomszéd telefonált, hogy azonnal haza kellene mennünk, mert az egész háztető az utcán hever" - többszáz milliós kárt okozott a vihar. Állami milliárdokból épült a debreceni elitiskola, ahova csak a leggazdagabb gyerekek járhatnak. Hírösszefoglaló.

Szörnyű felelőtlenséget követett el a Viking a tragédia idején

Dr. Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető cég ügyvédje megkapta az elsődleges szakvéleményeket tartalmazó iratokat, amelyekben szerepel a büntetőper egyik legkomolyabbnak látszó bizonyítéka is. Ebből úgy tűnik, hogy a Hableány és a szállodahajó ütközéséhez a Viking végzetes felelőtlensége vezethetett. A részletekért ezt a cikket olvasd el.

 

Dobrev Klára magas tisztséget kaphat az EP-ben

Szerdán Dobrev Klára egy fontos pozíciót nyerhet el az Európai Parlamentben, amelyről bővebben alább olvashatsz.

“A szomszéd telefonált, hogy azonnal haza kellene mennünk, mert az egész háztető az utcán hever”

A biztosítók adatai szerint a múlt heti vihar az ország észak-keleti részén többszáz milliós kárt okozott. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még javában folynak a helyreállítási munkálatok. Erről, illetve a vihar okozta károkról az alábbi cikkben találsz szöveges és videós beszámolót.

Forrás: ATV

Állami milliárdokból épült a debreceni elitiskola, ahova csak a leggazdagabb gyerekek járhatnak

Egyetlen évre is több millió forintba kerül a tandíj és ösztöndíjprogram nincs, de nem magániskola: ez a Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen), amelynek indulását adófizetői milliárdok segítették, mégis csak a legkivételesebb helyzetben lévő gyerekek számára elérhető. Az önkormányzatot nem volt egyszerű szóra bírni a létesítményről.

A következő cikkből megtudhatod, milyen brutális összegbe kerül, ha valaki ebben az intézménybe szeretne járni az óvodától az érettségiig, valamint az is, pontosan mennyit költött az iskolára az állam, és mivel indokolják a fejlesztés szükségességét.

Úgy gyilkolják a bálnákat a japánok, mintha nem lenne holnap

Fotó: Mark Votier/Hulton Archive/Getty Images

Miután Japán tavaly télen bejelentette, hogy kilép a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hétfőnharminc év után ismét kereskedelmi célú vadászatra indultak a hajók a szigetországból. A csodálatos tengeri emlősök alig egy napja tartó halászata máris irdatlan tempót diktál. Minderről a szomorú részleteket erre a linkre kattintva olvashatod.

Különös módon halt meg a kenyai férfi, aki a levegőből zuhant egy londoni kertbe

Egy szomszéd elmondásai szerint nem sokkal azelőtt, hogy a kenyai férfi teste váratlanul becsapódott a levegőből, vérvörösre festve a kertet és a falakat, egy méterrel arrébb még napoztak a kertben. A férfi tragikus halálának szokatlan okáról az alábbi cikkben írnak.

Lehűlés és zivatarok érkeznek a hidegfronttal

A kedden átvonuló hidegfrontot jelentős lehűlés követi, a nyugati és északkeleti területeken záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. A következő napok időjárás-előrejelzéséért ide kattints.

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van

képcím

Óriási károkat okoz a vihar országszerte

képcím

Fotókon a tragikus ceglédi lovaskocsikarambol