Kiemelt Hírek 2019. október 29.

Drágul a reggelink: újabb termékekre vethetik ki a csipszadót

bubba Kiemelt Hírek 2019. október 29.
Úgy tűnik, már a cukormentes termékek is népegészségügyi kockázatot jelentenek. Hírösszefoglaló.

“Az adócsökkentések kormánya” még a cukormentes termékekre is kiterjesztené a csipszadót

Sajtóértesülések szerint egy kormányzati javaslatban újabb ételekre és italokra vetnék ki a Népegészségügyi Termékadót (NETA), vagyis a csipszadót. Olyanokra, amikre valószínűleg nem gondolnál… Részletek itt.

Putyin érkezésével eléggé megváltozik a közlekedés Budapesten

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy Vlagyimir Putyin látogatásának köszönhetően október 28-a és október 30-a között megváltozik a forgalmi rend Budapest több területén. Az átmeneti módosításokról kattintás után térképet és egy vaskos listát találsz.

Így temették el az Iszlám Állam vezetőjét

Három névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek beszélt arról, miként helyezték végső nyughelyére Abu Bakr al-Bagdadi ISIS-vezért, aki a minap a szíriai Barisa településen robbantotta fel magát, amikor a likvidálására indult amerikai erők sarokba szorították egy földalatti járatban. A folytatásért ezt a cikket olvasd el.

Meghalt a kétéves kisfiú, aki Indiában bezuhant egy 180 méter mély kútba

A napokon át tartó mentési munkálatokról, illetve a tragédia körülményeiről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

A rendszerváltás óta először egy parlamenten kívüli párt lehet a második legnépszerűbb politikai erő

Az EP-választás győztese még a Demokratikus Koalíció volt, az önkormányzati választás számai azonban egész más képet festenek az ellenzéki erőtérről.

Már a villamosmegállóban tivornyáznak a vaddisznók Budán

Fotó: iStock

Feltúrt veteményesek, kidöntött kerítések, sötétedés után egyedül nem közlekedő lakók: erről számoltak be a Hármashatárhegy, Hűvösvölgy és a János-hegy környékén élők. A vaddisznók jelenléte errefelé nem új, ugyanakkor az utóbbi időben nagyon eldurvult a helyzet. A Pilisi Parkerdő Zrt. szerint ezek a malacok már nem az erdőből jönnek. Akkor honnan? Túlszaporodtak? És mi az álláspontja a Nébihnek a sertéspestis veszélyességéről? Továbbá: maga a vaddisznó veszélyes? Mit kell tenni, ha találkozunk egy egyeddel?

Nagyon durva a különbség a magyar nők és férfiak fizetése között

A jelengéset ismerjük jól, a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál, az ebben a cikkben közölt pontos szám az átlagkeresetek különbségéről mégis igen riasztó. További rossz hír, hogy a differencia csak nőtt az idén.

Pénzt vagy életet: a hetedikesek elmondták, mire vágynak a jövőben

A pályaválasztás előtt álló hetedik osztályos általános iskolásokkal beszélgettek a a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) legfrissebb kutatásának keretében arról, milyen végzettségre vágynak, és mi a legfontosabb szempont jövőbeli munkájával kapcsolatban. Ha érdekel a diákok válasza, akkor ide kattints.

Azt hiszed, trappistát vettél a boltban? Nagy tévedés

Fehérje- és zsírmasszakeverék, íztelen, sajtkészítő számára értékelhetetlen termék – mondja a jelenleg kapható, trappista elnevezés alatt futó sajtokról Mircz Nárcisz sajtmester. Hogyan lehetséges ez, hova tűnt a valódi trappista a polcokról? És egyáltalán: mitől lesz trappista a trappista? Hogyan lehetne orvosolni ezt az élelmiszeripari katasztrófát?

Nyugodt időjárást hoz a mindenszentek

MTI Fotó: Komka Péter

Felhők lesznek ugyan, de eső nem várható november elsején, a halottak napjára azonban a szél megerősödhet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon