Dózsa György úti gázoló: Az emberek szeretnek utálkozni, én erre jó alany vagyok

Startlap - Startlap
'Lehet utálni, meg gyűlölködni, de legalább lenne oka. Ennek nincs oka.'

A Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset vádlottjával, M. Richárddal készített interjút az Echo TV, melyben a férfi nem csak a balesetről, hanem magánéletéről is beszélt. Szeretné tisztázni a róla keringő „dezinformációkat és őrült híreket”, és azt sem tartja jogosnak, hogy közellenségnek tartják.

Van egy előéletem, fiatalon csináltam dolgokat, azt leültem, azóta 180 fokos fordulatot vett az életem

– utalt arra, hogy korábban a kecskeméti maffiaperben súlyos büntetést kapott.

Nem vagyok gázoló

Sérelmezi, hogy „Dózsa György úti gázolónak” nevezik, hiszen „senki nem lett elgázolva, ez egy frontális ütközés volt.” Jogosítványa pedig azért nem volt, mert bevonták azt fél évre az összegyűlt büntetőpontjai miatt.

Páromnak vettem egy autót ajándékba. Megérkezett Németországból, átvettem a magyarországi irodánkban az autót, és itt jött a butaság, hogy én vittem el. Szerettem volna örömet okozni a páromnak ezzel.

Elmondta, hogy ezzel az autóval haladt, amikor látta, amint levágva a szabályos ívet bekanyarodik elé a másik autó, de már csak elrántani tudta a kormányt, a balesetet megakadályozni nem.

Ott sok-sok embernek tönkrement az élete, én magam is nagyon megsínylettem ezt a dolgot.

Az ügyészség szerint 130-cal száguldott, de ő azt állítja, 100-nál többel nem ment, bár tudja, hogy ez is szabálytalan.

Szívműtétre várva

A magánéletéről, így a közelgő szívműtétjéről is szó esett, ami miatt megszüntették a letartóztatását is – majd később egy konditeremben fotózták. 4-6 órás operáció lesz, melynek során kettéfűrészelik, kiveszik a szívét. Megvan az a kockázata, hogy nem éli túl.

Kiderült az is, hogy egy művészember

Jó alany vagyok, hogy a bulvárhírek fel legyenek kapva, a médiaorgánumoknak óriási felelőssége van abban, hogy ez hogy van tálalva. Az emberek szeretnek utálkozni, és én erre egy maximálisan megfelelő alany vagyok a múltammal, a jelenemmel, a külsőmmel, a viselkedésemmel, pedig hangsúlyozom, bennem semmilyen provokatív dolog nincs. Autókkal foglalkozom, testépítő vagyok, küzdősportokat csinálok, barátaimmal találkozom, kutyáim vannak, ez az életem. Milyen érdekes, az miért nincs kiragadva, hogy festek, olajfestményeket készítek. Ez nem illik bele abba a sablonba, hogy én rossz ember vagyok? Nem vagyok rossz ember, csináltam sok butaságot. Lehet utálni, meg gyűlölködni, de legalább lenne oka. Ennek nincs oka.

Vissza a börtönbe?

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, börtönbe kell-e vonulnia, azt mondta, igen, szerinte „valamennyi időre” vissza kell majd mennie a rácsok mögé.

Ez is érdekelhet

képcím

Nem sikerült M. Richárd szívműtétje

képcím

Intenzíven ápolják a Dózsa György úti baleset vádlottját, M....

képcím

Szívbetegsége miatt kiengedték a börtönből M. Richárdot