Döntött a Kúria a gyöngyöspatai kártérítési ügyről: nem értenek egyet Orbánnal

A miniszterelnök korábban a jogerős ítélet ellenére azt mondta, nem lehet kifizetni a szegregációs ügyben megítélt kártérítési összeget. A legfőbb bírói fórum másként vélekedik erről. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-12 18:19

Fotó: Fotó: Marjai János / 24.hu

Döntött a Kúria a gyöngyöspatai kártérítési ügyről: fizetni kell, és nem természetben

A Kúria kedden közölte: az államnak oda kell adnia a szegregált gyöngyöspatai diákoknak megítélt 100 millió forintos kártérítéstOrbán Viktor évindító sajtótájékoztatóján az összeget munka nélkül szerzett pénznek nevezte, amit nem lehet kifizetni, majd később az állami rádiónak adott interjújában konkrétan ki is mondta, hogy “mindent megadunk, de pénzt nem”. Részletek itt.

Nem engedik a parlament elé a törvényjavaslatot, ami különadót vetett volna ki az oligarchák vagyonára

A parlament gazdasági bizottsága kedden elkaszálta Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők törvényjavaslatát, amely szerint akik a legtöbb pénzt nyerték el az államtól az elmúlt években, nagyobb összegekkel járuljanak hozzá a válság kezeléséhez. A javaslatról, és az arról szóló vitáról itt írnak.

Rémhírterjesztés miatt büntetőeljárás indult egy 64 éves férfi ellen

A férfi a Facebookon terjesztette a valótlan állításait. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Már több mint 8 ezer embert teszteltek eddig a nagy országos szűrésen, kettő koronavírusost találtak

A kiválasztott személyek közel felét alávetették már PCR-tesztnek a négy hazai orvosegyetem által szervezett országos koronavírus-tesztelési programban. A Semmelweis Egyetem rektora, Dr. Merkely Béla videókonferencián ismertette és értékelte a részeredményeket, azt is elárulva, hogy ezen számok alapján mekkorára becsülik a magyarországi aktív fertőzöttek számát. Antitest alapú vizsgálatok is történtek, amiből a lakosság átfertőzöttségi szintjére lehet következtetni. Vokó Zoltán epidemiológus elmondta, milyen adatokra számítanak a továbbiakban. Részletek itt.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint “személyre szabottan fertőtleníthető mosdótál” az a kuka, amiben a Korányi koronavírus-gyanús betegének fürdenie kellett

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kiváló közleményben reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hírre, miszerint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet egyik betege azt mondta,hideg vízzel, egy kukában volt kénytelen fürdeni. A nő mindeközben az intézmény izolációs szobájában volt, ahol a koronavírustesztje eredményére várt, így a kórteremet nem hagyhatta el. Az ÁEEK az ügyet szemantikai oldalról fogta meg, és állítja: az igazából nem is szemetes. A meleg víz hiányának kérdésére szintén trükkös választ adtak. A közleményt ebben a cikkben ismertetik.

Rogán Antal megtalálta új otthonát: ebbe a háromszintes budai házba költözött

A minszter, aki válásáig egy XII. kerületi házban élt együtt feleségével, egy olyan ingatlanban lelt új menedékre, amelyet egy állami megbízásokon Mészáros Lőrincékkel osztozó cég építtetett. Fotók és további részletek itt.

Orbán Viktor elbukta az egyik célját a járvány elleni harcban

Mindent megteszek annak érdekében, hogy a Pesti úti szabálytalanságok ne uralják el a belpolitikát amíg a járványon nem vagyunk túl 

– fogalmazott a kormányfő két héttel ezelőtt. De Kovács Zoltán államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője sajnos nem hallgat Orbán ViktorraRészletek itt.

Nagyon megdrágultak a gyümölcsök

Az állati termékek ára is nőtt. A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a mezőgazdasággal és húsiparral kapcsolatos legfrissebb adatait, amelyeket ebben a cikkben mutatnak be.

Donald Trumpot felbosszantották az újságírók, ezért fogta magát, és elsétált

Fotó: Win McNamee/Getty Images

Ismét botrányba fulladt Donald Trump sajtótájékoztatója: ezúttal hétfőn támadt problémája, most éppen egy ázsiai-amerikai riporterrel. Az esetről itt találsz további információkat és videót.

A Hunguest Hotels elkezdi kinyitni a szállodáit

Újranyitja május 15-én két szállodáját az Opus Global Nyrt. turisztikai divíziójához tartozó Hunguest Hotels, és a tervek szerint hamarosan a többi szálloda zöme is foglalható lesz. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket olvasd el.

Mai nap hírei

Az alábbi frizurákkal letagadhatsz 10 évet

joy.hu4 órája

Egyetlen lélegeztetőgépet sem szerzett – esett neki Szijjártó Donald Tusknak, aki korcsnak nevezte az illiberális demokráciát

168ora.hu8 órája

Máris reagált az SZFE egyik diákja Gulyás Gergely kijelentésére

szeretlekmagyarorszag.hu9 órája

Hatalmasat ugrott a hazánkban regisztrált új fertőzöttek száma

demokrata.hu11 órája

A világ legerősebb és legdrágább chilije Magyarországon terem

magro.hu11 órája

Olcsó és menő ajándék: Jysk hekkelés felsőfokon

otthonka.ezalenyeg.hu12 órája

A török elnök elmeorvosi vizsgálatra küldené a francia elnököt

napmintnap.com14 órája

Kovács Kati lehengerlő szépség volt fiatalon - Sosem látott fotók

femcafe.hu14 órája