Donald Trump szerint Putyin zseniálisat lépett, és jó békefenntartó lesz

Startlap - Startlap
Szerinte az USA déli határain is követni kéne Putyin példáját. Délelőtti hírösszefoglaló.

Donald Trump szerint Putyin zseniálisat lépett, és jó békefenntartó lesz

Az Egyesült Államok egykori elnöke a “zseniális”, “okos” és “ravasz” jelzőkkel illette az orosz elnököt, és azt mondta, az USA-nak is követnie kéne a déli határon Vlagyimir Putyin módszerét. Részletek.

Mindeközben Volodimir Zelenszkij  ukrán elnök kedden behívta a tartalékos katonákat az ukrán hadseregbe, és egyéb intézkedéseket is bejelentett. Bővebben.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter lemondta csütörtökre tervezett svájci találkozóját Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, és úgy fogalmazott: “nincs értelme ennek a találkozónak”. További információkért katt ide.

“A világ az elmúlt évek legnagyobb globális biztonsági válságával néz szembe az orosz-ukrán konfliktus miatt” – jelentette ki kedd este Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, aki szerint az oroszok értelmezése “elferdítette a békefenntartás fogalmát”. Részletek.

A londoni orosz nagykövetség törvénytelennek nevezte az Egyesült Királyság által bevezetett szankciókat, “oroszellenes hisztériáról” beszélt, és kijelentették, “köztudott”, hogy az orosz csapatok nem léptek be a két kelet-ukrajnai szeparatista régió területére. Bővebben.

Az ország legjobb gimnáziumai is csatlakoztak a polgári engedetlenséghez

Szerda reggel közös demonstrációt tartottak fél tucat fővárosi tanintézmény pedagógusai, többek között az Apáczai, a Fazekas, a Trefort és a Radnóti tanárai. Egyes középiskolákból a szülők is képviseltették magukat, és számos más, vidéki és budapesti iskola is csatlakozott a mozgalomhoz. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Hamarabb kapják meg az szja-visszatérítést, akik adóbevallásban igénylik az összeget

MTI/Soós Lajos

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán videóüzenetben tájékoztatott az adóvisszatéréssel kapcsolatos legújabb tudnivalókról, amely elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket, és azokat érinti, akik lecsúsztak a határidőről. További információkért katt ide.

Félmilliónál is többet kereshet havonta egy burkoló

Már a segédmunkások közül sem megy el senki napi tízezer alatt, a béreket pedig jellemzően feketén kapják kézhez, másképp egyszerűen nem lehet kitermelni az egyre növekvő fizetéseket. A munkavégzés ugyanakkor a magas árak ellenére sem megbízható, sok megrendelő inkább maga végzi el a felújítást. Bővebben.

Koronavírus itthon: csökken az aktív fertőzöttek száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházban kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Pontos számok itt.

Újra beindultak az autótolvajok

Az elmúlt két évtizedben sokak lopott gépjárművét megtaláló Autóvadász Közhasznú Egyesület másfél év szünet után folytatja működését. Ugyan a legutóbbi hivatalos adatsorokban továbbra is rendkívül alacsony szintű volt az autólopások mértéke, a szervezet szerint már látható, hogy az autótolvajok aktivizálják magukat. Az autók és az alkatrészek globális hiánya miatt egészen eldurvulhat a helyzet– állítják a szakértők. Interjú.

Több helyen várható zápor, de a szárazságot nem fogja megoldani

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A szárazságot mérséklő csapadékmennyiségre továbbra sem számíthatunk, a déli megyékben egy mediterrán ciklon okozhat némi esőt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Mikhail Svetlov/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Moszkvai terrortámadás: így kapták el a terroristákat

képcím

Hivatalos végeredmény: 87,28 százalékkal győzött Vlagyimir...