Kiemelt Hírek 2020. április 24.

Donald Trump szerint fertőtlenítőszert kéne a koronavírusos betegekbe injekciózni

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 24.
Az elnök mondott már korábban is hülyeségeket a koronavírus (és sok egyéb téma) kapcsán, de csütörtökön előállt két olyan ötlettel, ami minden eddiginél vadabb. Reggeli hírösszefoglaló.

Donald Trump szerint fertőtlenítőszert kéne a koronavírusos betegekbe injekciózni

Az Egyesült Államok elnöke már eddig is többször elérte, hogy sajátos viselkedésével és kijelentéseivel kerüljön be a legfontosabb hírek közé, de csütörtöki sajtókonferenciáján előadott kettő, minden eddiginél durvább ötletet az új koronavírus kezelésére vonatkozóan. Ha kíváncsi vagy milyen elképesztő javaslatai vannak Trumpnak a vírus leküzdésére, akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor: A jövő hét végére már új szabályokkal kell rendelkeznünk

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel értékelte a jelenlegi hazai járványhelyzetet, és felvázolta, mire számíthatunk a következő időszakban. Ha érdekel a beszélgetés, akkor kattints ide.

Tovább nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek és a halottak száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a fertőzésben. A koronavírussal kapcsolatos friss, hivatalos statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

“Tévedés, hogy a kormány nem tesztel sokat. Csak nem vírusra tesztelnek, hanem választópolgárokra”

A nemzetközi viszonylatban kiugróan alacsony itthoni tesztelési arány miatt nehezen követkető az egyes járványellenes kormányzati intézkedések magyarázata. Miért volt szükség ennyi kórházi ágy felszabadítására? Miért éppen május 3-ra prognosztizálják a vírus itthoni tetőzését? Miért akarják megtartani ennek másnapján, május 4-én az írásbeli érettségiket? És még sorolhatnánk. Mi alapján hozza tehát meg a kormány a különféle, járvánnyal kapcsolatos döntéseket?

Fotó: Horacio Villalobos#Corbis/Corbis via Getty Images

A 444.hu szerint az elmúlt napokban beszélgetett a kormányzati munka ismerőivel, amelyből az derült ki: minden döntés alfája és ómegája a kormánypártok népszerűsége. Erre a közvélemény-kutatásokból következtetnek: a járvány magyarországi megjelenése óta a Századvég kutatói szinte naponta végeznek felméréseket a lakosság körében. A cikk szerint a kormánynak fogalma sincs a vírus valódi kiterjedéséről, a hibás gazdaságpolitikai és brutális egészségügyi lépéseket agresszív kommunikációval igyekeznek elfedni, Kásler Miklós pedig terhessé vált a számukra, de a válság közepén már nem lehet félreállítani. Részletek itt.

A statisztika csúnyán rácáfol Kásler Miklósra

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerda esti közleményében számolt egy kicsit, és arra jutott, hogy a nagy port kavart kórházi kiürítések során mindösszesen a foglalt ágyak 2 százalékát kellett szabaddá tenni. Azonban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartása alapján úgy tűnik, hogy a Kásler Miklósék által kalkulált 2 százalék a töredéke a hazaküldött betegek valós számának. Részletek itt.

Pesti úti Idősek Otthona: Karácsony Gergely és a kormány érvelése is sántít

A Pesti úti Idősek Otthonában a lakók közel fele, 284 ember kapta el a koronavírust, 28 ember meghalt, és a dolgozók közül is megbetegedett 23 fő. Az otthon ügyében hetek óta zajlik a politikai vita: Karácsony Gergely főpolgármester és a kormányzati képviselők egymásra mutogatnak, mondván a másik hazudik. A nyilvánosságra hozott dokumentumokból az derül ki, hogy mindkét oldalnak egészen komoly hibákat lehet felróni. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Csütörtök este újabb milliárdos állami támogatást kapott Semjén Zsolt vadászati kiállítása

A Semjén Zsolt nevével összeforrt, jövő évre tervezett, “Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításra utoljára tavaly novemberben utalt ki milliárdokat a kormány, és járvány ide vagy oda, az idei költségvetésből is jutott egy egészen gigantikus összeg a rendezvényreRészletek itt.

A pandémia miatt egy szabálytalanságot elnéznek a rendőrök az autósoknak

Lehet most jogosítványt szerezni? Mi lesz a befizetett vizsgadíjakkal? Mi a teendő, ha lejárt a jogsid? A koronavírus az autóvezető-képzésben is zavart okoz, így itt  összegyűjtötték a válaszokat a jogosítvánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

Vajon mennyire fognak emelkedni az élelmiszerárak a járvány miatt?

Fotó: David McNew/Getty Images

A koronavírus-járvány teljesen felborította az élelmiszer-kiskereskedelemet. A legtöbb embert egy dolog foglalkoztatja a leginkább: hogyan fognak alakulni az élelmiszerárak? Ezt megjósolni most nehéz, mivel párhuzamosan zajlanak egymással ellentétes hatású folyamatok, amelyek ráadásul gyorsan meg is változhatnak. Ebben a cikkben azt mutatják be, mi az, amit jelenleg tudunk az árak alakulásáról.

Van esély egy kisebb-nagyobb esőre

A szombati hidegfronttal számottevő csapadék nem érkezik, ugyanakkor most úgy tűnik, a jövő héten érkezhet egy esőzés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon