Dobrev: Orbán miatt nem lesz bővítési biztos Várhelyi

Startlap - Startlap
Váratlan bejelentést tett a Demokratikus Koalíció politikusa. Heti hírösszefoglaló.

Dobrev Klára Orbánt hibáztatja, amiért nem lehet biztos Várhelyi Olivér

A DK EP-képviselője szerint a miniszterelnök egyik beszédében elhangzottak voltak azok, amik nem tetszettek az EU illetékeseinek. Hogy melyik ominózus megnyilatkozása volt ez a magyar kormányfőnek, az ide kattintva kiderül.

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Bene Krisztián, a lúgos orvos

Benét tavaly júliusban ítélte el jogerősen a Kúria életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt 11 év börtönre, amiért lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét. Bene Krisztián megbízásából egy ügyvéd alkotmányjogi panaszt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, kérve, hogy az ítéletet semmisítsék meg. Ha érdekel, hogyan indokolták ezt, akkor ezt a cikket olvasd el.

Beadták Zente gyógyszerét, amit Magyarországra szállítani is kihívás volt – ez fog történni a kisfiúval a következő hónapokban

A ritka izomsorvadásban szenvedő kétéves fiú kedd délelőtt megkapta a 700 millió forintos gyógyszerét, erről sajtótájékoztatót is tartottak az őt kezelő Bethesda Gyermekkórházában. Ebből több érdekes szakmai részlet mellett arra is fény derült, hogy van most a kisfiú, és mi vár rá a következő hónapokban. Minderről a részleteket erre a linkre kattintva találod, ahol videón is megnézheted a sajtóeseményt.

Jövőre megváltoznak a nyugdíjszabályok

Máshogy kell majd számolni a szolgálati időt. Részletek itt.

A Publicus Intézet felmérése szerint már gyengébb a Fidesz a teljes összefogásnál

Az önkormányzati választás után négy nappal a Publicus Intézet telefonos közvélemény-kutatást végzett a pártok  népszerűségéről, és izgalmas eredmény született. Ebből a cikkből megtudhatod, a népesség milyen aránya szimpatizál az egyes pártokkal, de a kérdezők arra is kitértek, hányan mennének szavazni, amennyiben most kerülne rá sor, illetve mennyire elégedettek az országban tapasztalható helyzettel.

Botka László kilépett az MSZP-ből

Botka László szűkszavúan nyilatkozott, miután megerősítette, hogy otthagytapártját, de az október 13-ai választás másnapján még bővebben beszélt a szocialistákhoz fűződő viszonyáról a szegedi polgármester. Mit mondott Botka akkor és most? Milyen színekben folytatja a politizálást a településvezető? Mi áll a szakítás hátterében? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor itt folytasd az olvasást.

Ekkora lesz Karácsony Gergely fizetése

 Megvan a pici Leventének is a 700 millió forint

A közel kétéves Levente szintén gerincvelői izomsorvadásban szenved, és akárcsak Zentén, rajta is csak a világ legdrágább gyógyszere, a Zolgensma segíthetne. Össze is fogtak, és gyűjtést rendeztek az érdekében már hetekkel ezelőtt, aztán csütörtökön délután jött a váratlan hír, amire az egész ország várt már – további részletek, és a legnagyobb adakozó neve ide kattintva derülnek ki.

Orbán Putyinnak panaszkodott Budapest elvesztése miatt

Az orosz elnök Budapestre érkezése után a magyar főváros szépségét méltatta, amikor a magyar kormányfő egyszerre csak kifakadt – a miniszterelnök szavait itt éred el.

Azt, hogy Budapest közlekedését mennyire rendítette meg Putyin látogatása, ide klikkelve tudható meg.

A Mallorcán elhunyt testvérpár ajándékba kaphatta az utazást

A 18 éves fiú holttestét már megtalálták, 30 éves nővérét még mindig keresik. Az RTL Klub Híradója megszólaltatta az elhunyt osztálytársait, valamint édesapját is megkeresték. Utóbbi nem állt kamera elé, szűkszavúan reagált csupán.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Suchman Tamás, az MSZP egyik alapítója

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...