Dobrev Klárát miniszterelnöknek!?

Kálmán Olga pedig Budapestet vezethetné egy kutatás szerint.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-28 12:38

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Érdekes elemzést készített a nők közéleti szerepéről az IDEA Intézet. Demeter Márta, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes, Kálmán Olga, Veiszer Alinda, D. Tóth Kriszta, Szél Bernadett, Szabó Tímea, Eszenyi Enikő, Bombera Krisztina, Lévai Anikó, Dúró Dóra, Novák Katalin, Schmidt Mária és Sárosdi Lilla fémjelezte névsorból kellett kiválasztani, hogy bizonyos, főként közéleti tevékenységet melyikükre bízna az illető. A listán szereplőket ismertségük, politikai aktivitásuk, nőügyek melletti kiállásuk vagy éppen közéleti szerepük miatt választották ki – a tanulmányt a 24.hu szemlézte.

Gyurcsány neje és a gazdaság

A megkérdezettek legtöbben Dobrev Klárát látnák gazdasági vezetői pozícióban. Gyurcsány Ferenc feleségét messze leszakadva követi Kálmán Olga, Dúró Dóra és Szél Bernadett. 55 százaléknyi megkérdezett egyiküket sem szeretné ilyen tisztségben.

A legjobb bébiszitterek

A legtöbben halaszthatatlan elfoglaltságuk esetén gyermeküket D. Tóth Krisztára és Dobrev Klárára bíznák, de Dúró Dóra és Eszenyi Enikő sem sokkal maradtak el mögöttük e téren. Érdekesség, hogy a kérdésre válaszolók majdnem fele viszont a névsor egyik tagjánál sem hagyná ott szeme fényét.

Kunhalmi és Szél hazai pályán

Született politikusnak leginkább Kunhalmi Ágnest tartják, a dobogóra még egy másik főállású politikus, Szél Bernadett mellett Kálmán Olga fért fel, akitől szintén nem áll távol a napi politika. Itt 53 százalék válaszolta azt, hogy a lista egyik szereplője sem született politikus.

A migráció Kálmán Olga terepe

Migrációs ügyekben a legtöbben Kálmán Olgához fordulnának, leginkább még Dúró Dóra, Kunhalmi Ágnes és Dobrev Klára véleményére adnának a megkérdezettek,  akiknek 49 százaléka inkább nem a névsor szereplőitől várná a megoldást.

Kálmán Olga Budapest, Dobrev Klára az ország élén

Ha az említett hölgyek közül kellene kiválasztani az új budapesti főpolgármestert, akkor Kálmán Olga venné át Tarlós István helyét. Kunhalmi Ágnes és Szél Bernadett aspirálhatna még eséllyel a pozícióra. Ugyanakkor 59 százaléknyi megkérdezett egyikükre sem tenné le a voksát.

A válaszadók többsége Dobrevet tenné meg miniszterelnöknek, Kálmán Olga és Szél Bernadett lenne még befutó helyeken, de a kérdezettek 59 százaléka a lista egyik tagját sem látná szívesen az ország élén.

Nagy az elutasítottság

Kiderül továbbá a kutatásból, hogy a baloldali szavazók Dobrevben és Kunhalmiban bíznak leginkább, az LMP-sek pedig sajátjaikat részesítik előnyben, ami nem meglepő fejlemény. Az igazi érdekesség inkább az, hogy sokszor a megkérdezettek több mint fele egyik „pozíciót” sem bízná a listán szereplő nőkre. Magas azon válaszadók köre, akik a felsorolt nők egyikét sem tartja alkalmasnak fontos gazdasági vagy politikusi pozíciók betöltésére – írja a 24.hu cikke.

Mai nap hírei

Több mint egy hektáron válogathatsz a használt autókból. Mutatjuk, hogy hol

drivemebaby.hu6 órája

Eljátszotta kétgólós előnyét, végül mégis nyert Hollandia

eurosport.hu12 órája

Orbán Erdogannal töltötte a vasárnap estét

444.hu15 órája

Eriksen szíve leállt, kiderültek a részletek mi is történt valójában

metropol.hu16 órája

Mérhetetlenül dühös lett a német kereszténydemokrata politikus, hogy Orbánt le akarja váltani az ellenzék

nyugatifeny.hu18 órája

Dán csapatorvos: Szívmegállása volt Eriksennek

m4sport.hu18 órája

Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség

napidoktor.hu19 órája

Kálmán Olga: Mészáros Lőrinc strandja a legdrágább a Balatonnál

168.hu20 órája