Döbbenetesen keveset költött a munkanélküliekre júliusban a kormány

Startlap - Startlap
Miközben a munkaerőpiac nyögi a koronavírus áldatlan gazdasági hatásait, júniusban még 30 milliárdot, de júliusban már mindösszesen 780 milliót fordítottak az állástalanokra. Reggeli hírösszefoglaló.

Döbbenetesen keveset költött a munkanélküliekre júliusban a kormány

Míg júniusban annyi költségvetési forrást fordítottak a munkaerőpiaci ellátásokra, mint még soha, a következő hónapban már évtizedes mélyponton volt ez az összeg. Mintegy 30 milliárd forint csökkent le hirtelen alig 780 millióra. Ez a töredéke annak, amit békeidőben, kevés állástalan mellett felhasználnak ilyen célokra. Mi történhetett? Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Vidnyánszky Attila színháza olyan, mint a magyar foci: sok az állami támogatás, de néző az nincs

Már online elérhető a Nemzeti Színház honlapján 2019-es évének pénzügyi beszámolója. A dokumentum számai lesújtó képet festenek a kormány által a színházi élet urává tett Vidnyánszky Attila vezetői eredményeiről. Nem a művészeti teljesítményről van szó, csak számokról, a jegybevételi adatokról és az állami támogatásokról. Ebben a cikkben más színházakkal összehasonlítva, szemléletesen mutatják be, hogy ha Vidnyánszky Attila sportoló lenne, és a számokat pénzre váltanánk, akkor a csapata utolsóként esne ki a ligából, és egy osztállyal lejjebb kezdhetné a szezont.

Telefonos segítséggel vezette le a szülést egy apuka Debrecennél

A férfi utólag annyira hálás volt, hogy egy hatalmas ajándékcsomaggal és az újszülött fényképével ajándékozta meg a mentésirányítót, aki segített világra hozni gyermekét. Részletek itt.

Megnéztük, mennyibe kerülnek a tanszerek a legnagyobb üzletláncoknál

Ma már nem muszáj írószerboltba menni ahhoz, hogy felkészüljünk a szeptemberre, bőven elég végigbóklászni mondjuk a Lidl vagy a Spar megfelelő részlegét. Ebben a cikkben annak jártunk utána, mennyi pénzért lehet megkapni ezekben a boltokban a tanévkezdéshez szükséges dolgokat, plusz megnéztük, mennyit költenek a családok erre. 

Szinte nincs olyan magyar lakás, ami elég korszerű

Az uniós irányelvek szerint 2021-től szigorodnak az energetikai követelmények az új, illetve a felújított épületekre. Elemzők szerint ez annak fényében, hogy a vírus miatt csúszhatnak az építkezések, különösen fájdalmas hír. Minderről bővebben itt írnak.

Patthelyzet van Fehéroroszországban, a hadsereget a legmagasabb készültségbe helyezik

A Lukasenka távozását követelő tüntetők nem elég erősek ahhoz, hogy lemondassák az elcsalt választáson újra győzedelmeskedő elnököt, és Aljakszandr Lukasenka pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy megtartsa hatalmát, de még a brutális hatalmi fellépés sem tudja távol tatani az embereket a tüntetésektől. Vagyis patthelyzet alakult ki, amelyet a kitartóbb és türelmesebb fél nyerhet. Moszkva és a Nyugat egyelőre várBővebben.

Mindeközben a védelmi minisztérium arról tájékoztatott, hogy tartalékosokat is behívnak a hadrafoghatósági ellenőrzés harmadik, hétfőn kezdődött szakaszában. Megfigyelők szerint az elnök a “katonai kártya” kijátszásával a belpolitikai válságról igyekszik elterelni a figyelmetBővebben.

Az orosz orvosok továbbra is határozottan állítják, hogy Navalnij testében nem volt méreg

A német orvosok hétfőn jelezték, hogy Alekszej Navalnij vizsgálatainak első eredményei mérgezésre utalnak. A legfontosabb orosz ellenzéki politikust korábban kezelő orosz kollégáik más állásponton vannak, ennek ellenére váltig állítják, hogy németek jelentésében valójában nincs újdonság. Részletek itt.

Neked is nagyon fontos az amerikai elnökválasztás – de miért?

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Az USA politikai eseményei között kevés olyan momentum van, amelyet akkor figyelemmel követnek még Magyarországról is, mint az elnökválasztás. A november negyedikére tervezett esemény csak földrajzilag áll távol tőlünk, az elnökválasztás kimenetelét a magyarok is a saját bőrükön fogják érezni. De mi ennek az oka? Erre a linkre kattintva megtudhatod.

Több mint 60 embert hoztak ki élve Nyugat-Indiában egy összeomlott épület alól

Maharástra államban egy ötemeletes épület omlott össze hétfőn.  A romok alatt továbbra is több tucat sérült, illetve áldozat lehet. A tragédiáról ide kattintva olvashatsz.

35 fokos kánikula lesz, de aztán gyorsan őszbe fordul az idő

A nagy meleg hétvégére üt be, és már vasárnap beköszönt a változás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

A CNN műsorvezetője a fürdőszobában szülte meg gyermekét 13...

képcím

KSH: októberben 3,6 százalékos volt a munkanélküliség

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat