Kiemelt Hírek 2021. augusztus 30.

Döbbenetes videók láttak napvilágot az Ida hurrikán louisianai tombolásáról

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 30.
Ida egyetlen darabban tépett le egy komplett háztetőt. Minden idők egyik legdurvább vihara a Katrina 16. évfordulóján érkezett. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/AP/Eric Gay

Döbbenetes videók láttak napvilágot az Ida hurrikán louisianai tombolásáról

A négyes kategóriájú Ida a valaha volt egyik legdurvább vihar, amely a térségre lecsapott, éppen a Katrina 16. évfordulóján. A hurrikánnak már halálos áldozata is van, Louisianát katasztrófa sújtotta állammá nyilvánították. A brutális időjárási jelenség pusztításáról erre a linkre kattintva olvashatsz, itt pedig  videón nézheted meg, hogyan nézett ki mindez élőben, avagy milyen az, amikor egy vihar egyetlen darabban tép le egy komplett háztetőt.

Karácsony Gergely: A NER lényege a közpénz, én pedig elzárom a pénzcsapokat

A főpolgármester szerint “sokan lesznek majd, akik hirtelen őszinteségi rohamokat kapnak a kihallgatásokon”, már most több gazdasági szereplő érdeklődik arról, “hol lehet búcsúcédulát vásárolni”. Az elszámoltatáshoz sem kétharmad, sem új alkotmány nem kell. Bővebben.

Egymilliárd forintra rúghat az előválasztás végső költsége

A szervezésre 120-160 milliót gyűjtöttek össze a pártok, de aggódnak, hogy ez nem elég. Az igazán drága rész az egyéni jelöltek és a miniszterelnök-jelöltek kampánya lesz. Ha kíváncsi vagy, mire, mennyit és milyen forrásokból költ az ellenzék az előválasztás során, akkor itt folytasd az olvasást.

4,5 milliárd forintnyi vakcinát ajándékozott el Magyarország

MTI/Komka Péter

Összesen 1,5 millió adagot adott át a kormány, ennek egy része volt adomány. És vajon melyik oltóanyagot ajándékozták el a “szolidaritás jegyében” leginkább? Részletek.

Több mint félezer új fertőzött 72 óra alatt: itt vannak a legfrissebb járványügyi adatok

Az aktuális, hivatalos kormányzati statisztikák a koronavírus-járvány hazai alakulásáról itt találhatók.

Észak-Korea beindította atomtevékenységét, aggódik az USA és az ENSZ

Egy amerikai tisztségviselő szerint azonnal fel kell újítani a párbeszédet és a diplomáciát Észak-Koreával, ugyanis minden jel arra utal, hogy beváltották a fenyegetésüket, és atomfegyverek készülődnek. Bővebben.

Ötévesek lettek a bangladesi ikrek: csak az egyik testvér fog tudni teljes életet élni

Mamunur Rashid/NurPhoto via Getty Images

Rukaya halmozottan sérült lett. Két évvel a műtét után az ikrek már otthonukban ünneplik a születésnapjukat. Ebből a cikkből megtudhatod, mi történt velük, mióta a magyar orvosok szétválasztották őket.

Hamarosan érkezik a békésebb időjárás

Szerda délutántól megszűnik a csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon