Döbbenetes videók láttak napvilágot az Ida hurrikán louisianai tombolásáról

Startlap - Startlap
Ida egyetlen darabban tépett le egy komplett háztetőt. Minden idők egyik legdurvább vihara a Katrina 16. évfordulóján érkezett. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/AP/Eric Gay

Döbbenetes videók láttak napvilágot az Ida hurrikán louisianai tombolásáról

A négyes kategóriájú Ida a valaha volt egyik legdurvább vihar, amely a térségre lecsapott, éppen a Katrina 16. évfordulóján. A hurrikánnak már halálos áldozata is van, Louisianát katasztrófa sújtotta állammá nyilvánították. A brutális időjárási jelenség pusztításáról erre a linkre kattintva olvashatsz, itt pedig  videón nézheted meg, hogyan nézett ki mindez élőben, avagy milyen az, amikor egy vihar egyetlen darabban tép le egy komplett háztetőt.

Karácsony Gergely: A NER lényege a közpénz, én pedig elzárom a pénzcsapokat

A főpolgármester szerint “sokan lesznek majd, akik hirtelen őszinteségi rohamokat kapnak a kihallgatásokon”, már most több gazdasági szereplő érdeklődik arról, “hol lehet búcsúcédulát vásárolni”. Az elszámoltatáshoz sem kétharmad, sem új alkotmány nem kell. Bővebben.

Egymilliárd forintra rúghat az előválasztás végső költsége

A szervezésre 120-160 milliót gyűjtöttek össze a pártok, de aggódnak, hogy ez nem elég. Az igazán drága rész az egyéni jelöltek és a miniszterelnök-jelöltek kampánya lesz. Ha kíváncsi vagy, mire, mennyit és milyen forrásokból költ az ellenzék az előválasztás során, akkor itt folytasd az olvasást.

4,5 milliárd forintnyi vakcinát ajándékozott el Magyarország

MTI/Komka Péter

Összesen 1,5 millió adagot adott át a kormány, ennek egy része volt adomány. És vajon melyik oltóanyagot ajándékozták el a “szolidaritás jegyében” leginkább? Részletek.

Több mint félezer új fertőzött 72 óra alatt: itt vannak a legfrissebb járványügyi adatok

Az aktuális, hivatalos kormányzati statisztikák a koronavírus-járvány hazai alakulásáról itt találhatók.

Észak-Korea beindította atomtevékenységét, aggódik az USA és az ENSZ

Egy amerikai tisztségviselő szerint azonnal fel kell újítani a párbeszédet és a diplomáciát Észak-Koreával, ugyanis minden jel arra utal, hogy beváltották a fenyegetésüket, és atomfegyverek készülődnek. Bővebben.

Ötévesek lettek a bangladesi ikrek: csak az egyik testvér fog tudni teljes életet élni

Mamunur Rashid/NurPhoto via Getty Images

Rukaya halmozottan sérült lett. Két évvel a műtét után az ikrek már otthonukban ünneplik a születésnapjukat. Ebből a cikkből megtudhatod, mi történt velük, mióta a magyar orvosok szétválasztották őket.

Hamarosan érkezik a békésebb időjárás

Szerda délutántól megszűnik a csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Ferenc pápa találkozott Karácsony Gergellyel

képcím

Túlélőcsomagot jelentett be Karácsony Gergely