Döbbenet, de itthon is havazik: íme az első képek

Luxusautókból és lélegeztetőgépekből is hosszabb utat lehetne építeni, mint amit Mészáros Lőrinc csinál, ezt tervezi a kormány a nyugdíjrendszerrel, lelőtte öccsét egy 12 éves gyermek. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-05 17:28

Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Nézd meg a saját szemeddel a tavaszi hóesést

Donald Trumpot leszámítva nagyjából a világon mindenki elfogadta már a globális felmelegedés tényét, és vele együtt azt, hogy az időjárás megőrült, de arra azért nem számítottunk, hogy még májusban is havazni fog. Márpedig ez történik: az Alpokalján 500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik alá, ami 700 méter felett meg is marad.

Mit tervez a kormány a nyugdíjrendszerrel?

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Az Európai Uniónak benyújtott legfrissebb konvergenciaprogramban a kormány meghatározta az öregségi nyugdíjkorhatárt, valamint felvázolták a GDP-arányos nyugdíjkiadásokat. A pontos számokról bővebben itt tájékozódhatsz.

Annyi pénzből, amiből Mészáros Lőrinc vasútvonalat épít, még akkor is hosszabb utat lehetne csinálni, ha Audi Q8-asokat raknának le egymás után

Fotó: Giulia Marchi/Bloomberg via Getty Images

Mészáros Lőrinc külön céget alapított a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére, amely beruházásról még a miniszterelnök is elismerte, hogy nem fog megtérülni. Minden szónál ékesebben mutatja be a tervezett nyomvonal költségeinek durva mértékét a Kutyostat, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt statisztikája, amelyben kiszámolták, milyen hosszú utat lehetne építeni ugyanennyi pénzből, ha üveges sörökből, lélegeztetőgépekből, vagy a képen látható Audi Q8-as luxusterepjárókból raknák le a tervezett útszakaszt.

Heller Ágnes: A zsarnokság, ami Európa szívében születik

A spanyol El País nyomtatott kiadásában a fenti címmel jelent meg Heller Ágnes írása, amely az online verzióban a már a “Miért adta meg magát Magyarország Orbánnak?” címet kapta. A filozófus ebben arról ír, hogy a magyar miniszterelnök rendszerét hiba lenne fasizmusnak vagy populizmusnak nevezni, mivel itt valami új dolog született, amelyre új szó kell: a türannisz. Ha érdekelnek Heller gondolati az orbáni modellről és a zsarnokságról, ezt a cikket olvasd el.

Lelőtte 10 éves öccsét egy 12 éves gyermek

Fotó: iStock

A helyszínre érkező hivatalos szervek lőtt mellkasi sebbel találtak rá a tízéves fiúra, akivel egyetlen lövés végzett.

Sokan nem tudják, hogy akár 130 ezer forintra is bírságolhatják egy szabály megsértése miatt az autósokat

Jelenleg az összes európai országban büntetik a KRESZ egy bizonyos szabályának megsértését, de a büntetési tétel nagyon változó. Kellemetlen meglepetés érheti tehát azokat az autósokat, akik a Magyarországon megszokott 10-20 ezres bírsággal kalkulálnak a környező országokban. Ha érdekel, mi az, amiért akár 130 ezer forintot is fizethesz a volán mögül, ide kattints

Mikor jön végre vissza a tavasz?

Fotó: iStock

Ahogy már említettük korábban, bizonyos térségekben jelenleg havazik, amiből feltehetően sokan azt a következtetést vonták le, hogy egy jó időre velünk marad a hideg. Ez azonban nincs így: a hétfői időjárást ugyan még a felettünk örvénylő ciklon határozza meg, kedden viszont már előbukkannak a nap aranyos sugarai. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható

Mai nap hírei

Baló Júlia vallomása Latinovits Zoltánról: "Igenis élni akart"

femcafe.hu10 órája

Szombaton már egészen más időre számíthatunk

kiderul.startlap.hu18 órája

26 éve mindenki az ő dalát dúdolta, ma senki nem ismeri fel ezt a nőt!

femcafe.hu19 órája

Müller Cecília: 4 megyében egyetlen aktív fertőzött sincs

startlap.hu20 órája

A heves zivatarok miatt tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes

kiderul.startlap.hu20 órája

Koronavírus: elhunyt egy 47 éves beteg itthon

startlap.hu23 órája

Tudtátok? Tízmilliószoros nap van ma!

eletforma.hu23 órája

Soha ne fogyaszd így a banánt - Egyenesen egészségtelen lehet

femcafe.hu23 órája