Döbbenet, de itthon is havazik: íme az első képek

Luxusautókból és lélegeztetőgépekből is hosszabb utat lehetne építeni, mint amit Mészáros Lőrinc csinál, ezt tervezi a kormány a nyugdíjrendszerrel, lelőtte öccsét egy 12 éves gyermek. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-05 17:28

Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Nézd meg a saját szemeddel a tavaszi hóesést

Donald Trumpot leszámítva nagyjából a világon mindenki elfogadta már a globális felmelegedés tényét, és vele együtt azt, hogy az időjárás megőrült, de arra azért nem számítottunk, hogy még májusban is havazni fog. Márpedig ez történik: az Alpokalján 500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik alá, ami 700 méter felett meg is marad.

Mit tervez a kormány a nyugdíjrendszerrel?

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Az Európai Uniónak benyújtott legfrissebb konvergenciaprogramban a kormány meghatározta az öregségi nyugdíjkorhatárt, valamint felvázolták a GDP-arányos nyugdíjkiadásokat. A pontos számokról bővebben itt tájékozódhatsz.

Annyi pénzből, amiből Mészáros Lőrinc vasútvonalat épít, még akkor is hosszabb utat lehetne csinálni, ha Audi Q8-asokat raknának le egymás után

Fotó: Giulia Marchi/Bloomberg via Getty Images

Mészáros Lőrinc külön céget alapított a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére, amely beruházásról még a miniszterelnök is elismerte, hogy nem fog megtérülni. Minden szónál ékesebben mutatja be a tervezett nyomvonal költségeinek durva mértékét a Kutyostat, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt statisztikája, amelyben kiszámolták, milyen hosszú utat lehetne építeni ugyanennyi pénzből, ha üveges sörökből, lélegeztetőgépekből, vagy a képen látható Audi Q8-as luxusterepjárókból raknák le a tervezett útszakaszt.

Heller Ágnes: A zsarnokság, ami Európa szívében születik

A spanyol El País nyomtatott kiadásában a fenti címmel jelent meg Heller Ágnes írása, amely az online verzióban a már a “Miért adta meg magát Magyarország Orbánnak?” címet kapta. A filozófus ebben arról ír, hogy a magyar miniszterelnök rendszerét hiba lenne fasizmusnak vagy populizmusnak nevezni, mivel itt valami új dolog született, amelyre új szó kell: a türannisz. Ha érdekelnek Heller gondolati az orbáni modellről és a zsarnokságról, ezt a cikket olvasd el.

Lelőtte 10 éves öccsét egy 12 éves gyermek

Fotó: iStock

A helyszínre érkező hivatalos szervek lőtt mellkasi sebbel találtak rá a tízéves fiúra, akivel egyetlen lövés végzett.

Sokan nem tudják, hogy akár 130 ezer forintra is bírságolhatják egy szabály megsértése miatt az autósokat

Jelenleg az összes európai országban büntetik a KRESZ egy bizonyos szabályának megsértését, de a büntetési tétel nagyon változó. Kellemetlen meglepetés érheti tehát azokat az autósokat, akik a Magyarországon megszokott 10-20 ezres bírsággal kalkulálnak a környező országokban. Ha érdekel, mi az, amiért akár 130 ezer forintot is fizethesz a volán mögül, ide kattints

Mikor jön végre vissza a tavasz?

Fotó: iStock

Ahogy már említettük korábban, bizonyos térségekben jelenleg havazik, amiből feltehetően sokan azt a következtetést vonták le, hogy egy jó időre velünk marad a hideg. Ez azonban nincs így: a hétfői időjárást ugyan még a felettünk örvénylő ciklon határozza meg, kedden viszont már előbukkannak a nap aranyos sugarai. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt olvasható

Mai nap hírei

Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad

unilife.hu9 órája

Szakadhat a hó hétfő hajnalban

koponyeg.hu12 órája

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu15 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu15 órája

Méltatlan helyzetbe kerültek a Joe Bident védő katonák

demokrata.hu16 órája

Csonka András: “Gyáva voltam ahhoz, hogy úgy éljem az életem, ahogy szerettem volna.”

eletforma.hu16 órája

Föld alatt futhat Budapest új körútja

autonavigator.hu17 órája

Óriási Covid karanténtábort épít Kína, de ha már nincs náluk veszély, minek kell?

bitcoinbazis.hu19 órája