Kiemelt Hírek 2018. július 01.

Diana a walesi hercegné ma lenne 57 éves

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 01.
Több mint húsz éve, 1997-ben egy máig tisztázatlan autóbalesetben életét vesztette minden idők egyik legnépszerűbb hercegnéje, Diana.

Ahogyan esküvőjét Károly herceggel, úgy egész életét és a temetését is óriási érdeklődés kísérte a médiumok részéről, még Magyarországon is élőben adták az eseményt. Sokak szerint ez a fajta népszerűség vezetett a halálához is, hiszen, amikor a baleset érte, akkor is az újságírók kérdései elől menekültek szerelmével Dodi al-Fayeddel. A balesetben mindketten azonnal életüket vesztették.

Diana arisztokrata családból származott, de szülei válása miatt mindig is kinézték maguk közül a felsőbb osztálybeliek. Egyik testvérével és édesanyjával a szülők válása után Londonba költöztek, így Diana a helyi iskolában tanult. Csúnya válás volt, az édesapa el akarta perelni a gyerekeket édesanyjuk mellől, ami végül származása és befolyása miatt sikerült is. Az apa nem sokkal később újranősült, Diana ezután hol egyik, hol másik szülővel élt. Tanulmányait is több intézményben végezte, 16 évesen egy svájci leányiskolába kezdett járni, itt találkozott először későbbi férjével.

Fotó: Anwar Hussein/WireImage/GettyImages

Károly herceg és Diana 1981 februárjában jegyezte el egymást, nem sokkal később, 1981 júliusában össze is házasodtak a Szent Pál- Bazilikában. Világszerte nagyjából egymilliárd ember figyelte, ahogyan kimondják az igent. A nyolcvanas évek végén megromlott a házasságuk, Károly randevúzni kezdett mostani feleségével, Kamillával, míg Diana a lovasoktatójával kezdett viszonyt. 1992-ben szétköltöztek, majd 1996-ban hivatalosan is elváltak. 1997 augusztus végén Párizsban a paparazzók elől menekülve szenvedett autóbalesetet, akkori párjával. Kisebbik fia, Harry ekkor még csak 12, Vilmos pedig 15 éves volt, egy interjúban nemrég elmondták, hogy édesanyjuk halálát a mai napig nem sikerült feldolgozniuk.

Photo by Anwar Hussein/Getty Images

Lady Di az egyik legnépszerűbb tagja volt a királyi családnak, pedig sok konfliktusba került anyósával, Erzsébet-királynővel. Rengeteget jótékonykodott, a világ minden tájára ellátogatott, sokszor fiait is magával vitte ezekre az utakra. Életéről számos könyv megjelent, 2013-ban film is készült, melyben Naomi Watts kapta a főszerepet.

Keresés az oldalon