Decembertől védettségit kérnek a szülőktől az iskolákba való belépéskor

Startlap - Startlap
A sajtó birtokába került levélben Kásler Miklós miniszter szigorító járványvédelmi intézkedéseire hívják fel az intézmények figyelmét. Délelőtti hírösszefoglaló.

MTI/Máthé Zoltán

Decembertől védettségit kérnek a szülőktől az iskolákba való belépéskor

A sajtó birtokába került levélben Kásler Miklós miniszter szigorító járványvédelmi intézkedéseire hívják fel az intézmények figyelmét. További információkért katt ide.

Csütörtökön elfogy a BKV pénze, leállhat a budapesti tömegközlekedés 

A kormány egyelőre nem fizet, ugyanakkor megszorító intézkedésekkel sújtotta a fővárost, amelynek egyszerűen elfogytak a forrásai.A főpolgármester-helyettes a közösségi közlekedés tervezett korlátozásáról, illetve teljes leállításáról tájékoztatott. A BKV helyzetéről és a várható intézkedésekről ebben a cikkben olvashatsz.

45 ember veszítette életét Bulgáriában egy buszbalesetben

Egy észak-macedón turistabusz szenvedett balesetet, 12 gyermek is a halálos áldozatok között van. Arról, hogyan történt a tragédia, itt írnak.

Az HBO sikersorozatában Orbán Viktort emlegetik

MTI/Koszticsák Szilárd

A médiában jelenleg ünnepelt státuszt élvező Utódlásban igencsak negatív kontextusban hangzik el a magyar kormányfő neve: egy fiktív jobboldali elnökjelölttel összefüggésben, akit szimplán csak “nacionalista seggnek” nevez az egyik karakter. Részletek.

Népszava: Kásler Miklós 24 órás rendőri védelmet kapott

Luxus lakóbuszra cserélték a minisztert nyár óta esténként őrző szirénás autót, a rendőrség homályos tájékoztatásából végre kiderült: egy büntetőeljárás áll a dolog hátterében. Bővebben.

Koronavírus itthon: 171 fertőzött halt meg egy nap alatt

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

“Megfogadtam, ha összefutunk valahol az utcán, tuti meg fogom ütni” – ismét megszólalt Turi Györgyről egy régi tanítvány

Az úszóedző, aki az elmúlt hetekben az állítólagos kegyetlen verbális és fizikális abúzussal operáló tanítási módszerei miatt került az érdeklődés középpontjába, Orsovai Péterszerint nem bántott mindenkit: a befolyásos szülők gyermeki megúszták a fenyítéseket. Orosvai azt mondja, azért hagyott fel az úszással, mert jobban gyűlölte Turit, mint amennyire szerette az úszást. Bővebben.

Megkezdődött az ellenzéki pártok legkényesebb témájának boncolgatása

A kormánypártok által átírt választási törvény miatt előállt közös lista kényszeréről van szó, amelynek lényeges kérdéseit az elkövetkezendő időszakban rendezni kell. Miért olyan problémás a közös listaállítás, és hogyan valósulhat meg mindez? Alakíthat-e saját frakciót Márki-Zay, mi lesz Gyurcsány Ferenccel, kik kerülhetnek fel a szavazólapokra, hogyan tükrözheti a lista a tényleges támogatottságot, és miként biztosíthatnak minden párt számára önálló frakciót? A Telex nagy összefoglalót készített a kérdésről.

Több mint 19 milliárdot fizethet a Tenisz Szövetség egy olyan versenyért, amit meg sem rendezett

MTI/Illyés Tibor

A korábbi fideszes vezetés által felhalmozott 4 milliárdos tartozás miatt immár Lázár János elnökölte szervezet az eddig ismert hiánynál jóval magasabb állami támogatás ellenére is arról adott hírt, hogy ismét elfogyott a pénz. Ennek oka egyrészt egy könyvvizsgálat, aztán a perek és külföldi követelések. A legsúlyosabb az a tétel, amely okán a Nemzetközi Tenisz Szövetség a Sportdöntőbírósághoz fordult. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Péntektől akár havazás is lehet

Készülj fel rá, hogy a héten fokozatos lehűlés következik, amely az ország északi részén a hétvégén az esőzés mellett már havazással is járhat. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről