Kiemelt Hírek 2019. szeptember 04.

Decembertől jelentősen szigorodik a beutazók csomagvizsgálata

Startlap Kiemelt Hírek 2019. szeptember 04.
A rezsiutalvány semmi ahhoz képest, amit még az ellenzék soraiból ajánlott a Fidesz a nyugdíjasoknak. Íme az első drónfelvétel a Dorian hurrikán elképesztő pusztításáról. A köztévé behívta a főpolgármester-jelöltként induló postást. Hírösszefoglaló.

Decembertől kötelezően átvizsgálják az utazók csomagjait, és veszélyes növényeket keresnek

December 14-étől új uniós szabályozás lép életbe, amely előírja az útipoggyász kötelező ellenőrzését, és az eddigiekhez képest szigorúbban jár el a kis mennyiségben behozott növények tekintetében – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményében. A behozott növények tényleg jelentős veszélyeket rejtenek. De mégis miket? És kikre vonatkozik az új szabály? A Nébih alaposan elmagyarázta ebben a cikkben.

A rezsiutalvány semmi ahhoz képest, amit még az ellenzék soraiból ajánlott a Fidesz a nyugdíjasoknak

Emlékeztek még arra, hogy a 2006-os országgyűlési választás előtt az akkor ellenzékben lévő Fidesz  törvényjavaslatot nyújtott be, hogy 2007 januárjától legyen 14. havi nyugdíj is? Ehelyett van most nyugdíjprémium, meg rezsiutalvány, de ezekre a tizedét sem költi a kormánypárt annak az összegnek, amelyet ellenzékiként kívánatosnak tartott volna. Mi történt ezzel az ötlettel, tényleg olyan irreális lenne? Mennyi pénzt vesznek ki a nyugdíjasok zsebéből azáltal, hogy már máshogy számolják a juttatásukat, mint tíz évvel ezelőtt? A folytatásért ezt a cikket olvasd el.

Íme az első drónfelvétel a Dorian hurrikán elképesztő pusztításáról

Fotó: NOAA via Getty Images

Legalább hét ember veszítette már életét a Bahamákon a Dorian hurrikán miatt, de Hubert Minnis miniszterelnök további áldozatokra számít. A Great Abaco-szigetet gyakorlatilag ledózerolta a vihar, semmi sem maradt a házakból, és a terület nagy részét víz borítja. A felfoghatatlan károkról most először készült videó, mivel eddig a légmozgás miatt nem lehetett a magasba emelni semmilyen technikai eszközt. A Dorian borzalmas nyomait ide kattintva nézheted meg.

A köztévé behívta a főpolgármester-jelöltként induló postást

Schlagmüller Gábort kedd estére hívták be az M1 stúdiójába egy rövid interjú erejéig. A beszélgetés során számos érdekes dolog hangzott el, mint például az, miként szervezi a kampányát a postás, mennyire tartja magát esélyes kihívónak, vagy hogy miért indult el a főpolgármesteri címért.

A 34 alvó utasnak esélye sem volt kimenekülni az égő hajóból, amíg a személyzett kiugrott a vízbe

A dél-kaliforniai hatóságok szerint a 34 utas közül senki nem élhette túl a szombaton Santa Barbarából kihajózott hajón kitört tüzet. A lángok hétfőre virradó éjszaka csaptak fel, amikor csak a legénység öt tagja volt ébren, akik a tengerbe ugrottak.

Így kozmetikázza a kormány a statisztikákat a babaváró hitellel

Elégedett beszámolót adott a Magyar Nemzeti Bank a lakosság hitelfelvételéről, de az adatokat részletesebben megvizsgálva a dolog sántít egy kissé, ugyanis a számokat a babaváró kölcsönnel javítgatták. Hogyan torzítják a statisztikákat? Innen kiderül

Videó: vaddisznók csatlakoztak a fürdőzőkhöz a balatonszepezdi strandon

Fotó: iStock

Egyre gyakoribb vendégek a Balaton környékén a vaddisznók. Illetve nem is vendégek ők, hanem lakók, és ez abból is jól látszik, mennyire nem érdekli őket az emberek jelenléte. Ez látható az alábbi videón is, amely a szepezdi strandon készült, ahol egy malac család fürdőzött egy jót a strandolók között. Felmerül a kérdés, hogy vajon mekkora veszélyt jelentenek ezek az állatok? Erre Sári Ferenc erdész válaszol.

Iskolabojkottot hirdettek a diákok jövő péntekre

Jogi értelemben nem sztrájkot, hanem iskolabojkottot szerveznek a diákok szeptember 13-ára, hogy így tiltakozzanak a köznevelési törvény módosítása ellen. Arról, hogy mit szeretnének még elérni a bojkottal a módosítás visszavonásán túl, kikre számítanak a megmozdulás során, valamint miért éppen erre a dátumra esett a választásuk, kattintás után olvashatsz.

Videón, ahogy két rendőr motorozás közben játszik az M7-esen

Az M7-es autópályán filmezték le azt a két motoros rendőrt, akik kő-papír-ollóval döntöttek el valamit, vagy legalábbis játszottak egy kicsit. A végén a nyertes egy igen határozott nemzetközi jelzéssel adta társa tudtára, hogy ki a jobb… A videót erre a linkre kattintva nézheted meg.

Készülj fel a szélre és az esőre

Szerdán és csütörtökön szép idő lesz sok napsütéssel, de aztán újra jön egy hidegfront. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon